BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  GÜNCEL

Lodos İstanbul'u fena vurdu tüm seferler iptal

Saatte hızı 100 kilmotreye varan lodos İstanbul'da hayatı felç etti. Ulaşım durdu, çatılar uçtu.

Abone ol

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Şiddetli lodos nedeniyle tüm vapur seferleri iptal edildi. İstanbul’u etkisi altına alan fırtına, Eyüp’te evlerin çatısını uçurdu.

İSTANBUL'DAN LODOS MANZARALARI

Ağacın devrildiği bölgeye gelen polis ekipleri, trafiğin Levent istikametinde olan şeritten çift yönlü akmasını sağladı. Bölgeye gelen belediye ekipleri de elektrikli testerelerle devrilen ağacı parçalara ayırdı. Ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından kesilerek parçalara ayrılan ağaç yoldan kaldırıldı. Trafik ağacın kaldırılmasının ardından normale döndü.

ÇATILAR UÇTU

İstanbul’u etkisi altına alması beklenen fırtına sabah saatlerinde yüzünü gösterdi. Hayatı felç eden fırtına, Eyüp’te evlerin çatısını uçurdu. Fırtına sebebiyle uçan çatılar yola savruldu. Fırtınanın şiddetini artırmasıyla birlikte inşaat halinde bulunan bir apartmanın etrafındaki evlere tuğla ve inşaat malzemeleri düştü. Çatıları uçan evler kullanılamaz hale geldi. Evleri zarar gören vatandaşların yardımına mahalle sakinleri koştu. Vatandaşlar, hasar gören evden eşyaları çıkararak, kırılan molozları temizlemeye çalıştı. Evinin bir kısmı yıkılan bir vatandaş ise kapıları açamayınca pencereden dışarıya çıkarıldı.

lodos.jpg

Fırtınanın saat 03.00’ten sonra başladığını belirten Engin Süha isimli bir vatandaş, “Gece hafif esiyordu. Karşıdaki binaları yıkınca binanın önü açıldı. Esen rüzgar direk bizim eve vurdu. Vurduğu gibi 10 dakikada bizim çatıyı aldığı gibi yola serdi. Biz de evdeydik” şeklinde konuştu.

TÜM VAPUR SEFERLERİ İPTAL

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, vapur seferlerini de etkiledi. Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şiddetli lodos nedeniyle tüm seferlerin iptal edildiği belirtildi.

İDO SEFER İPTALLERİ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri ile iç hat deniz otobüsü seferlerinin tamamı geçici süreyle iptal edildi, hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferlerinin de bazıları yapılamayacak. 

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri ile tüm iç hat deniz otobüsü seferleri, geçici bir süre karşılıklı olarak iptal edildi. 

Açıklamaya göre, saat 10.30 Yalova-Yenikapı, 10.45 Pendik-Yalova, 10.45 Yalova-Pendik ile 11.30 Yenikapi-Yalova ferry cat tipi hızlı feribot seferleri ile 11.00 Yenikapı-Yalova, 11.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 11.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 12.30 Yalova-Kartal, 12.30 Yalova-Yenikapı, 13.00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Köyü-Armutlu t. k.-Bursa, 13.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 14.10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 14.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 15.00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu t. k.-Armutlu-Bursa, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri yapılamayacak.

Öte yandan, saat 18.30'daki Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferi de iptal edildi.

firtina.20150131155705.jpg

BUDO SEFER İPTALLERİ

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bazı deniz otobüsü seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, 15.00'deki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 15.30'daki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 15.30'daki İstanbul (Kabataş) - Armutlu (İhlas), 17.00'deki Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya), 17.15'teki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 18.00'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 19.00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 20.00'deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 21.15'teki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) ile yine 21.15'teki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) deniz otobüsü seferleri programdan kaldırıldı.

Ayrıca 08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 08.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 09.00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 09.30'daki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) ile 10.45'teki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 12.00'deki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferleri, şiddetli lodos nedeniyle gerçekleştirilememiş, 13.45'deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi de iptal edilmişti.

ŞİLEPLER SAHİLE DEMİRLEDİ

Marmara Denizi'nde, akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkisini sürdüren lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı bazı şilepler yollarına devam edemedi.

Hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan lodostan olumsuz etkilenen 71 şilep ve tanker, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi.

Gemi personeli de zaman zaman 6 metreye ulaşan dalgalar yüzünden karaya çıkamadı. Gemilerin, hava koşullarının düzelmesinin ardından rotalarına göre hareket edeceği belirtildi.

THY'DEN TOPLAM 332 SEFER İPTALİ

Lodos, 332 uçak seferini iptal ettirdi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kuvvetli lodos uyarısı üzerine, Türk Hava Yolları (THY), iç ve dış hatlarda bugün 104, yarın ise 124 uçak seferini iptal ettirdi.

İstanbul’da etkili olan lodos, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları (THY) internet sitesinden yolcularına duyuru yaparak iptal edilen seferleri açıkladı. THY'nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yollarının uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır" denilerek iptal edilen uçuşları sefer sayıları ve saatleri açıklandı.

Yetkililer bugün 104, yarın ise 124 seferin iptal edildiğini belirtirken, 3 gün için iptal edilen toplam sefer sayısı 332 oldu.

DEVRİLEN AĞAÇ KALDIRILDI

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan lodos nedeniyle devrilen ağaç, Barbaros Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkili olan lodos nedeniyle, Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametinde yol kenarında bulunan ağaç devrildi. Devrilen ağaç yolu trafiğe kapattı; şans eseri yaralanan olmadı.

Ağacın devrildiği bölgeye gelen polis ekipleri, trafiğin Levent istikametinde olan şeritten çift yönlü akmasını sağladı. Bölgeye gelen belediye ekipleri de elektrikli testerelerle devrilen ağacı parçalara ayırdı. Ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından kesilerek parçalara ayrılan ağaç yoldan kaldırıldı. Trafik ağacın kaldırılmasının ardından normale döndü.

BURSA'DA ETKİLİ OLDU

Bursa'da saatteki hızı 84 kilometreyi bulan lodos fırtınası, sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Meteoroloji, lodosun saatteki hızının 84 kilometreye ulaştığını bildirdi. Şehir merkezinde onlarca ağacın sökülmesine sebep olan fırtına trafik lambalarını devirdi, çöp konteynerlerini sürükledi. Santraj Garaj Mahallesi Kent Meydanı’ndaki bir binanın uçan çatısı, "İpekböceği" adı verilen tramvay sisteminin elektrik tellerine düştü. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, tellere dolan çatı parçalarını çıkarmakta büyük zorluk yaşadı. Saatler süren çalışma sonucunda çatı parçaları, tellerin üzerinden alındı. Olay sebebiyle tramvay seferleri aksadı. Santral Garaj'da bir çam ağacı ve Yıldrım ilçesi Profesör Tezok Caddesi'nde de bir ağaç devrildi. Şehir genelinde devrilen onlarca ağaç, park halindeki arabalara zarar verdi. Fırtına, inşaatların güvenlik bariyerlerini de yıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin reklam tabelaları da dayanamadı, şehir genelinde çok sayıda tabela yıkıldı.

ÇATI BÖYLE UÇTU

Bursa’da, şiddetli lodos sebebiyle bir çatının araçların üzerine uçması güvenlik kameralarına yansıdı.