BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'u işte bu notlar yaktı

2020 Olimpiyatları’nın Gezi eylemleri nedeniyle değil, 1.5 yıl önce alınan düşük not yüzünden kaybedildiği ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABEROlimpiyat Çalışma Grubu’nun yaklaşık bir buçuk yıl önce olimpiyat oyunlarına aday üç şehir için yaptığı değerlendirmede, İstanbul’un 14 ayrı konunun 12’sinden sınıfta kaldığı belirlendi.

Komitenin, Gezi Parkı eylemlerinden çok önce İstanbul için en düşük notu güvenlik ve emniyet konusunda vermesi ise dikkat çekti.

Taraf gazetesinin manşetine taşıdığı göre Olimpiyat Komitesi’nin, İstanbul için verdiği düşük not, Sayıştay’ın son raporunda da yer aldı. Sayıştay denetçileri, geçen yıl hazırladıkları 2011 raporunda “bu puanlarla İstanbul’un, olimpiyatları kazanmasının çok zor olduğuna” işaret ettiler.

EN DÜŞÜK NOTU ALMIŞ
Sayıştay raporunda, Olimpiyat Çalışma Grubu’nun, İstanbul, Tokyo ve Madrid için 14 ayrı konuda yaptığı değerlendirme sonucunda verdiği notlar da yer aldı. Buna göre, puanlamada dikkate alınan 14 ayrı konunun değerlendirildiği çalışmada, en düşük notu İstanbul aldı. İstanbul, rakibi olan Tokyo ve Madrid’i 14 ayrı konu içinde sadece “halkın desteği” başlığında geçebildi. Mevzuatta ise, üç şehir aynı notu aldı. Diğer 12 konuda ise İstanbul, Tokyo ve Madrid’in gerisinde kaldı.

not.20130913085457.jpg