BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'u birazdan sel basacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bugün öğle saatlerinde hayatı olumsuz etkileyecek bir sağanak yağışın başlayacağını duyurdu...

Abone ol

İstanbullular'ı zor saatler bekliyor. Meteorolojinin uyarısına göre İstanbul öğle saatlerinden itibaren şiddetli sağanak yağışa maruz kalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama şöyle;

"İstanbul'da halen aralıklarla devam eden sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak yarın öğle saatlerine kadar şiddetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlara neden olacağı tahmin edilmektedir. Vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları gerekmektedir."

AŞIRI YAĞMUR BEKLENEN İLLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek olan yağışların Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce ve İstanbul'un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve aşırı, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, Trakya'da 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce ve İstanbul'un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve aşırı, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım, heyelan v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.