BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  GÜNCEL

İstanbullu'lar için önemli uyarı!

Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji İstanbullu'ları uyarıyor, işte ayrıntılar..

Abone ol

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya), Afyonkarahisar dışında Ege ile Antalya, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çorum, Amasya, Tokat, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, Batı kesimlerde 6 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve doğusu güneybatı, ilk saatlerde Orta Karadeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya), Afyonkarahisar dışında Ege, ile Antalya, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çorum, Amasya, Tokat, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığındaki artış, meydana gelmesi beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağış ve kuvvetli lodosun etkisiyle özellikle İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde kar erimelerinde artış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemizin doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Trakya ve Çanakkale ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Kütahya çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar dışında bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz kıyı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Antalya körfezinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, sabah ilk saatler ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu,güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur, zamanla Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

KÖTÜ HAVA KOŞULLARI ULAŞIMI VURDU

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Kar yağışı nedeniyle 9 ilde toplam 915 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 23, Erzurum'da eksi 20, Ardahan'da eksi 19, Kars'ta eksi 14, Bayburt'ta eksi 13, Iğdır'da eksi 7, Erzincan'da eksi 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının Ağrı'da eksi 4, Erzurum'da eksi 3, Kars'ta eksi 2, Ardahan'da eksi 1, Bayburt'ta 1, Erzincan'da 3 ve Iğdır'da 8 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 104, Ağrı'da 76, Iğdır'da 26, Ardahan'da 25 ve Kars'ta 1 olmak üzere toplam 232 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yolu ulaşıma kapalı olan köylerde hasta nakillerinde zaman zaman sıkıntı yaşanıyor. Erzurum'da son iki günde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 20 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince ambulans ve kar üstü araçlarla hastaneye ulaştırıldı.

KAR KALINLIKLARI

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 70, Erzurum'da 28, Kars'ta 20, Ardahan'da 18, Bayburt'ta 16, Palandöken Kayak Merkezi'nde 157 santimetre olarak ölçüldü.

Sivas ve ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 74'ü merkeze bağlı olmak üzere 445 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Sivas merkeze bağlı 25 köyde taşımalı eğitim yapılamıyor.

Kastamonu Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, kentte 163 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Malatya Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte 43 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bingöl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle 32 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yoldaki buzlanma nedeniyle kent merkezinde Çapakçur Köprüsü'nde çok sayıda araç yolda kaldı. Yolda mahsur kalan biri öğrenci servisi çok sayıdaki araç, vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

BALKANLAR'DAN GELEN SOĞUK HAVA ETKİLİ OLUYOR

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Kırklareli ve Tekirdağ'da dün gece başlayan kar yağışı devam ediyor.

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde sürüyor. Kar kalınlığı Demirköy ilçesinde 15 santimetreye, Mahyatepe'de 30 santimetreye ulaştı. Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda ise kar kalınlığı 5 santimetre oldu.

Kırklareli 15. Karayolları Şefliği ekipleri, Dereköy Sınır Kapısı ve Demirköy yollarında kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı, Tekirdağ'a bağlı Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde de etkili oldu. Kar kalınlığı, Malkara ilçe merkezinde 12, yüksek kesimlerde 20, Hayrabolu'da 6 santimetreye ulaştı. Malkara Belediyesi ile karayolları ekipleri, gece boyunca Malkara-Tekirdağ yolunun ulaşıma açık kalması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü.

Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle kapalı köy yolu bulunmadığını belirtti.

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili sis ve kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bolu Dağı'nın Bakacak, Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde etkili sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü. Güzergahta hafif kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri tuzlama çalışması yapıyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri sis ve kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Artvin'in Hopa ilçesinde belediye tarafından Kuledibi Mahallesi'nde yaptırılan Cumhuriyet Öğrenci Yurdu inşaatının çatısı şiddetli rüzgarın etkisiyle uçup inşaat sahasına düştü.