BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.425,19
HABER /  GÜNCEL

İstanbullu VAPURUNU SEÇTİ

İstanbullular yeni vapurun seçti. İnternetten yapılan oylamada, İşte bu vapur birinci oldu.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesince, deniz ulaşımında kullanılacak vapurları seçmek amacıyla başlatılan ''Haydi İstanbul Vapurunu Seç'' kampanyasında oy verme işlemi sona erdi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerden İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO), deniz ulaşımında kullanılmak üzere hazırlatılan 8 ayrı modelden birinin belirlenmesi için 24 Nisanda başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlar, 2 ay süresince internet üzerinden ve metro, İDO iskeleleri ile alışveriş merkezlerine kurulan sandıklarda oy kullandı.

İnternet üzerinden yapılan oylamaya katılan 318 bin 17 kişinin yüzde 40'ı klasik şehir hatları vapuruna en yakın olan 4. modeli, yüzde 33'ü 8. modeli, yüzde 8'i 1. modeli, yüzde 6'sı 2. modeli, yüzde 4'er ile 3. ve 6. modeli, yüzde 3'ü 5. modeli ve yüzde 2'si de 7. modeli tercih etti.

Metro, İDO iskeleleri ve alışveriş merkezlerine kurulan sandıklardaki oylar ise işçi, memur, öğrenci, mühendis, hostes, doktor polis ve ev hanımından oluşan bir grup tarafından noter huzurunda sayılacak.

SONUCU KADİR TOPBAŞ AÇIKLAYACAK
Kampanyanın sonucu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 27 Haziran Salı günü Ortaköy İskelesi'nde düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. Tarihi dokunun ve modern teknolojinin bir arada harmanlanarak oluşturulduğu vapur tasarımlarından en çok oyu alan vapur modeli üretilecek. Üretilecek olan 20 vapur, 5'erli gruplar halinde ihale edilecek. İlk 5 vapur, 2007 yılının ortalarında hizmete girecek. Toplam 1500 yolcu kapasitesi, 16 deniz mili hıza sahip olacak vapurlar, zamandan yüzde 40 tasarruf sağlayacak. Vapurların boyu 59 metre, eni ise 11 metre olacak. Yolcu iniş çıkışları tam emniyetli olacak vapurlarda, eski modellerde olduğu gibi dışarıda oturma grupları bulunacak. Alınacak vapurlarla şu anda 30 olan vapur sayısı 50'ye ulaşacak. Ayrıca, 15 arabalı vapura 4 adet, 20 olan deniz otobüsüne 5 adet, 6 feribota da 2 adet daha ilave edilecek.