BIST 9.138
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,64
HABER /  EKONOMİ

İstanbul'daki dev AVM battı!

Açıldıktan bir yıl sonra mali sıkıntıya giren Bayrampaşa’daki ORA AVM için iflas kararı çıktı. İstanbul Ticaret Mahkemesi, yaptığı yargılama sonrası şirketin kurtarılamayacağına hükmederek iflasına karar verdi. 450'ye yakın alacaklısı olan AVM'nin toplam borcu ise 1 milyar 590 milyon lira.

Abone ol

Ekim 2011 yılında kapılarını açan İstanbul Bayrampaşa’daki Ora  AVM için 400 milyon dolarlık yatırım yapılmıştı. İçinde 235 mağaza ve otel bulunan Ora AVM, bir yıl açık kalmadan kapandı. Ziyaretçi sayısı istenen seviyede olmayınca AVM’de mağaza kiralayan firmalar birer ikişer mağazaları boşaltıp projenin yatırımcısını da zor duruma düşürdü.

KAPANDI ERTELEME İSTEDİ: Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Ora AVM projesinin sahibi konumundaki Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş. 2012 sonunda iflas erteleme talebi ile mahkemeye başvuruda bulunmuştu. Dosya İstanbul 50. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Dava süreci devam ederken, alacaklılar da şirketin iflası için başvuruda bulundu.

KARAR CUMA GÜNÜ ÇIKTI 
Mahkeme yaptığı yargılama sonrası 17 Eylül 2013’te şirketin iflasına karar verdi. Mahkemenin kararı Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 23. Hukuk Dairesi, mahkemenin verdiği iflas kararını bozdu. Dosya yeniden ticaret mahkemesine döndü. Davaya bakan İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi 8 Şubat günü saat 16:58’de şirketin iflasına karar verdi. Anılan duruşmada, şirket avukatı, mahkeme heyetinin reddini istedi; ancak bu talep heyet tarafından reddedildi.