BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da Twitter operasyonu: 3 gözaltı!

Sosyal paylaşım platformlarında yurt içinden açılan sahte hesapların tespit edilebilmesi için ilk operasyon yapıldı.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, başta Twitter olmak üzere sosyal paylaşım platformlarında yurt içinden açılan sahte hesapların tespit edilebilmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bilişim ekibinin ilk operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheli, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 3 şüpheli, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Vedat Yiğit'e ifade verdi.

Başsavcıvekili Yiğit, şüphelilerden Veli Hasan K'yı ''Cumhurbaşkanı'na hakaret'' suçundan tutuklanması talebiyle, diğer 2 şüpheliyi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, 3 şüphelinin, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Şüphelilerin, haftada bir kez karakola giderek imza atmalarına karar verildi.
Şüphelilerin savcılık ifadelerinde, sahte hesapları(fake) kendilerinin kullandıklarını ancak suça konu olan bazı tweetleri hatırlamadıklarını söyledikleri öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda devlet görevlisine küfür ve hakaret içerikli mesajlar yazdıkları tespit edilen Veli Hasan K, Serpil I. ve Serap K. gözaltına alınmıştı. Mahkeme kararıyla şüphelilerin evinde arama yapılmış ve bu kişilere ait cihazlara el konulmuştu.