BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL

İSTANBUL'da patlama karakola saldırı son dakika haberi

İSTANBUL patlaması son dakika haberi olarak gündeme düştü. Şirinevler patlaması sonrası gelen son dakika haberlerine göre karakol binasına saldırı düzenlendi.

Abone ol

İSTANBUL Şirinevler'de meydana gelen patlama yürekleri ağıza getirdi. Gelen son dakika haberlere göre şiddetli patlama sonrasında 10 kişi yaralandı. Yaralıların tamamı sivil vatandaş. 

Patlamadan hemen sonra silah sesleri duyulduğu bildiriliyor. İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltıldı, medya mensupları olay yerine yaklaştırılmıyor.

İLK KEZ BOMBALI MOTOSİKLETLE SALDIRI YAPILDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Şirinevler patlaması sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. Vali Şahin, patlamanın bomba yüklü bir motosikletle gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yenibosna'da gerçekleşen hain saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

Türkiye'nin yüreğini ağza getiren patlama Şirinevler'de 75. Yıl Polis Merkezi yakınında patlama meydana geldi. Şirinevler patlaması ardından gelen son dakika haberlerine göre patlamanın nedeni karakol yakınındaki bombalı araç olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Ancak yapılan ilk resmi açıklamayla saldırının bomba yüklü motosikletle yapıldığı bilgisi verildi.

10 YARALI VAR

Olay sonrası gelen ilk açıklamalarda patlamada 1'i ağır 5 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşılmıştı. Daha sonra yaralıların sayısının 10 olduğu duyuruldu. 

Patlamanın şiddeti nedeniyle çevredeki binalar ve araçlar hasar gördü. Binaların alt katlarındaki duvarların yıkıldığı görüldü.

ÖNCE ŞİDDETLİ PATLAMA SONRA SİLAH SESİ

Olay yerinde bulunan İHA Muhabiri Murat Delice, patlamanın çok şiddetli olduğunu, patlama sonrası ise olay yerinden silah seslerinin duyulduğunu bildirdi. 

POLİS İKİ ŞÜPHELİYİ ARIYOR

Güvenlik kameralarını inceleyen polis, patlamanın hemen ardından bölgeden kaçan motosikletli kişiyi tespit etti. Polisin motosikletli ve başında kask olan 2 şüpheliyi aradığı bildirildi.

4 YIL ÖNCE DE AYNI YERDE SALDIRI OLMUŞTU

Şirinevler'de patlamanın meydana geldiği karakol 4 yıl önce de bir saldırının hedefi olmuştu. 

ŞİRİNEVLER PATLAMASI SONRASI OLAY YERİNDEN GELEN İLK GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDAKİ PLAYERDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.