BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  DÜNYA

İstanbul’da olimpiyat heyecanı

2020 Olimpiyatları için 3 aday şehirden biri olan İstanbul’da heyecan dorukta. Bu akşam saatlerinde Arjantin’in Buenos Aires şehrinde 2020 O...

Abone ol

2020 Olimpiyatları için 3 aday şehirden biri olan İstanbul’da heyecan dorukta. Bu akşam saatlerinde Arjantin’in Buenos Aires şehrinde 2020 Olimpiyatları’nın ev sahibinin kim olacağı belli olacak.
Arjantin’de belirlenecek olan 2020 Olimpiyatı’nın sahibini, İstanbul halkı Sultanahmet Meydanı’nda kurulan sinevizyon alanında takip edecek. İstanbul’un da Olimpiyat Adayları’ndan biri olması halkın Sultanahmet Meydanı’na olan ilgisini de artırdı.
Birçok yabancı basın mensuplarınında yoğun ilgi gösterdiği Sultanahmet Meydanı’nda akşam saatlerinde konserler ve eğlence organizasyonları düzenlenecek. Yabancı basın mensupları, İHA’ya yaptığı açıklamalarda, Tokyo’nun daha avantajlı olduğunu belirtilirken, İstanbul’unda çok güçlü bir aday olduğunu dile getiren dış basın muhabirleri, 2020 Olimpiyatları’nı İstanbul alırsa da sürpriz olmayacağını bildirdiler.
Sultanahmet Meydanı’na gelen Türk vatandaşların yaptığı açıklamalarda da, İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’nı alması halinde bunun İstanbul adına büyük bir tanıtım olacağı ortak görüş olarak vurgulandı. Vatandaşlar, özellikle 2020 Olimpiyatları’nın İstanbul’da olacak olmasının gençliği spora ve diğer spor branşlarına olan ilgisinin daha da artacağını dile getirdi.
Bugün akşam saatlerinde Buenos Aires’de 2 aşamalı gerçekleşecek olan 2020 Olimpiyatları’na 3 aday olan Tokyo, Madrid, İstanbul şehirden birisi, oylamanın ilk aşamasında en az oy alarak elenecek. Tsi 21.00’da gerçekleşecek ilk oylamada, en yüksek oy alan 2 şehir finale kalırken, final oylaması TSİ 23.00’da gerçekleşecek. Sultanahmet Meydanı’na kurulan sinevizyon alanında İstanbul Halkı oylamayı canlı takip edebilecekler.
(İHA)