BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da okullar tatil mi 9 Ocak pazartesi valilik kararı

İSTANBUL'da okullar tatil mi? 9 Ocak Pazartesi İstanbul'da okullar tatil edilecek mi sorusunun yanıtı için gözler İstanbul Valiliği'nde.

Abone ol

İSTANBUL Valiliği 9 Ocak Pazartesi okulları tatil edecek mi? İstanbul'da 110 santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle veliler ve öğrencilerin gözü kulağı İstanbul Valiliği'nin kar tatili kararında. Meteoroloji son tahminlere göre İstanbul'da kar yağışı Perşembe gününe kadar sürecek. Peki İstanbul'da okullar tatil olacak mı? İstanbul Valiliği'nden İstanbul kar tatili için henüz bir açıklama gelmedi ancak kar yağışının İstanbul'da etkisini sürdürmesi halinde İstanbul'da 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil olabilir.

Kar yağışı bu geceye doğru İstanbul'da etkisini kaybedecek, yarın tekrar hafif artış var, fakat doğuya çekilmesi ve havanın açmasıyla yerdeki kar buza dönüşecek. Problem ara sokaklarda. İlçe belediyeleri üzerine düşeni yapıp kendi yollarını temizlemeli. Herkesin büyükşehir belediyesinin arkasına sığınmaması gerekiyor. Normalde tatil olmaması lazım ama herkes üzerine düşeni yapmazsa okullar tatil edilebilir, tabii karar yetkili mercilerde.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter hesabından yaptığı en son kar yağışı açıklamasında şunları kaydetti:

"An itibariyle İstanbul'da köprüler, ana arterler, otoyollar, metrolar trafiğe açık. Sürücülerin kural ve ikazlara uymalarını rica ediyorum."

Ancak Şahin İstanbul'da kar tatiline ilişkin bir açıklama yapmadı.

AFET BOYUTUNDA BİR KAR YAĞIŞI MI YAŞADIK?

Hayır, dünya standartlarını bırakın, Türkiye standartlarında bile çok yoğun bir kar yağmadı İstanbul'a... Bu kadar kar Erzurum'a, Kars'a yağınca hayat devam ediyor oralarda. Ama İstanbul farklı, biraz yağmur yağsa bile hayat felç olabiliyor. Nüfus yoğun, araç sayısı fazla, yollar dar... Zaten kötü olan trafik biraz yağışta tamamen duruyor. Kar yağışına da alışık değiliz.