BIST 9.663
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,98
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İstanbul'da okullar tatil mi? 12 Şubat kararı

İstanbul Valiliği bugün okulları tatil etti. Kar alarmı verilen İstanbul 'da yarın yani 12 Şubat perşembe günü okullar tatil mi valiliğin kararı bekleniyor.

Abone ol

İSTANBUL 'da okulları tatil ettiren kar yağışı bugün etkisini daha da artırınca gözler
İstanbul Valiliği 'nin 12 Şubat perşembe günü için vereceği karara çevrildi. Yarın İstanbul 'da okullar tatil olacak mı 'diye merak edilirken beklenen açıklamayı İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptı. Şahin, okulların yarın tatil edilmesi ile ilgili olarak, 'Yarın için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" dedi.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Vali Şahin okulların yarın tatil olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise, "Biz bu tatilleri Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bilimsel tahminlere göre yapıyoruz. Beklenen hava durumuna göre yağışın öğleden sonra hafifleyeceği ve akşama doğru ise tamamen biteceği şeklinde. Dolayısıyla yarın için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" şeklinde yanıt verdi.


İSTANBUL HAVA DURUMU YARIN OKULLARI TATİL ETTİRİR Mİ?
İstanbul 'da meteorolojinin tahminlerine göre kar yağışı bugün öğle saatlerinde kuvvetlendikten sonra akşama kadar devam edecek. Gece sulu kara çevirecek olan yağış İstanbul 'da yarın okulların tatil olma ihtimalini düşürüyor. Ancak İstanbul Valiliği son kararı gece son hava durumu raporunu değerlendirdikten sonra verecek.
istanbul-saatlik-hava-durumu.20150211112145.jpg
İstanbul için yapılan saatlik hava durumu tahminine göre kar yağışı gece 23.00'da sulu kara dönecek.

İSTANBUL YARIN 12 ŞUBAT HAVA DURUMU
İstanbul 'da kar yağışı bugün yoğun şekilde etkili olduktan sonra yarın yani 12 Şubat Perşembe günü etkisini kaybedecek. 13 Şubat Cuma günü ise İstanbul 'da kar yağışı tamamen bitmiş olacak.
İstanbul 'da haftasonu sıcaklık 8 dereceye çıkacak ve güneş yüzünü gösterecek.
istanbul-12-şubat-hava-durumu.jpg

İSTANBUL 'DA KAR YAĞIŞI SON DURUM

İstanbul 'da kar kalınlığı Çatalca ve köylerinde 15-40 santimetreye ulaşırken, Hadımköy, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'ta 10-15 santimetre olarak ölçüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, karla mücadele çalışmaları kapsamında 4 bin ton tuz ve 43 ton solüsyon kullanıldı. Fırtına nedeniyle 9 binanın çatısı uçtu, 11 ağaç devrildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine alarma geçen Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) karla mücadele ekipleri gece boyunca görev yaptı.

Anadolu ve Avrupa yakasında etkili olan kar yağışı sabaha kadar yer yer tipi şeklinde devam etti. Kar sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Ekipler gece boyunca kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri bin 28 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personelle ana arterlerde gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Kar yağışı nedeniyle trafikte olumsuzluk yaşanmadı.

Gece boyunca vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde,  mobil büfelerle kumanya, çorba ve çay dağıtımı yapıldı. Çalışmalarda 4 bin ton tuz, 43 ton solüsyon kullanıldı.
Fırtına nedeniyle 9 binanın çatısı uçtu, 11 ağaç devrildi.

KAR KALINLIĞI 40 CM'YE ULAŞTI

Kar kalınlığı Çatalca ve köylerinde 15-40 santimetreye ulaşırken, Hadımköy, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'ta 10-15 santimetre, Maslak ve Sarıyer'de 4-8 santimetre,  Uğur Mumcu, Başıbüyük ve Çamlıca'da 10-15 santimetre, Sultanbeyli'de 8 santimetre, Tuzla'da 25 santimetre, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe'de 5-12 santimetre, Şile ve köylerinde 8-13 santimetre olarak ölçüldü.