BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?

İstanbul'da kar yağışı yüksek kesimlerde başladı, kent salı günü beyaza bürünecek. Hissedilen sıcaklık -4 derece olacak. Ankaralılar da bugün güne karla merhaba dedi.

Abone ol

İstanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava için İstanbulluları uyardı. Valiliğin Afet merkezinin bugünden itibaren 24 saat esasına göre çalışmaya başlayacağını söyleyen Mutlu, İstanbul'daki bütün kurumların en olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olduklarını belirtti.

100 KM HIZLA ESECEK POYRAZ HAVAYI DAHA DA SOĞUTACAK

İstanbul'da bu geceden itibaren olumsuz hava koşullarının etkili olacağını aktaran Vali Mutlu, saatte 80 ila 100 km'ye kadar etkili olması beklenen Poyraz fırtınası konusunda vatandaşları uyardı.

ÇATALCA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Zorunlu olmadıkça İstanbulluların özel araçlarla trafiğe çıkmamasını ve zorunlu olmadıkca emniyet şeritlerini kullanmamalırını isteyen Mutlu, " Vatandaşların özellikle, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını arzu ediyoruz" dedi. Çatalca bölgesinde hafif kar yağışının başladığı bilgisini veren İstanbul Valisi Hüseyin Avnu Mutlu, " Bizim en kötüsüne hazırlık yapmamız lazım" şeklinde konuştu. Amatör balıkçıları da uyaran Mutlu, balıkçı teknelerinin denize açılmamasını, kendilerine uygun korunaklı bir yerde beklemelerini istedi.

OKULLARIN TATİL EDİLMESİYLE İLGİLİ KONUŞTU

Şu aşamada okulların tatil edilmesini düşünmediklerini açıklayan Vali Mutlu, "Yarından itibaren havanın durumana bağlı ilave bir tedbir alırsak, kamuoyunu süratle bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu.

AÇIKLAMA BOYUNCA GÖZLERİNİ SİLDİ

Geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Bakırköy Yunus Timlerinde görevli Polis memuru Mustafa Yurter için düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Mutlu'nun, sık sık akan gözlerini silmesi dikkat çekti. Vali Mutlu'nun göz nezlesi olduğu öğrenildi.

ANKARA KARA UYANDI

Başkent Ankara'da ise saat 04.00 sıralarında hafif hafif yağmaya başlayan kar bir süre sonra etkisini yitirmişti. Günün aydınlanmasıyla beraber kar tekrar etkili olmaya başladı.

İşyerleine gitmek üzere yollara düşen Ankaralılar güne karla "merhaba" dedi.

İlerleyen saatlerde kar yağışının etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. Büyükşehir belediyesine ait kar temizleme ve tuzlama araçları ise ana yollarda hazır bekletiliyor.

Yetkililer, gece meydana gelecek don ve buzlanma olaylarına karşı uyarıda bulundu. Kar yağışı, ulaşımda da zaman zaman aksamalara ve kazalara neden oluyor.

Şehirde, bugün en yüksek sıcaklık 5 derece, en düşük sıcaklık ise -1derece olacak. Yarın ise en yüksek sıcaklık 1 dereceye kadar düşecek. Önümüzdeki 3 gün boyunca gündüz 1-2 derece olacak hava sıcaklıkları, geceise -2,-3 dereceye kadar inecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçen hafta yaptığı açıklamada, başkentlileri perşembeye kadar sürecek yoğun kar sebebiyle uyarmıştı.

Bolu:D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde de kar yağışı başladı.

Sabah saatlerinde başlayan sağanak, yerini Bolu Dağı'nda kar yağışına bıraktı. Kar yağışı, Bolu Dağı kesimin Karalıkdere, Seymenler ve Bakacak mevkinde etkili oluyor. Karayolları ekipleri güzergahta karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan, Bolu kent merkezinde de kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Kuzey Ege:Kuzey Ege'deki kuvvetli poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, zaman zaman hızını artıran fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe arasındaki feribot seferleri durduruldu. Diğer hatlardaki seferler sürdürülüyor.