BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da okullar açıldı trafik ve yol durumu nasıl?

İSTANBUL'da okulların açılması ve servislerin trafiğe çıkmasıyla trafik yoğunluğu yaşanıyor. Belediyenin trafik yoğunluğuna karşı önlem aldığı kentte trafik yoğunluğu saat 08.00 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre yüzde 46 seviyelerinde.

Abone ol

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte bu sabah servis araçları İstanbul trafiğinde yerini aldı. Servis araçlarının dahil olmasıyla birlikte trafik yoğunluğu yaşandı.

Sabah saatlerinde Yenibosna'dan çekilen görüntülerde çok sayıda servis aracının trafikte yerini aldığı görüldü. Servis araçlarının dahil olmasıyla birlikte trafik yoğunluğu yaşandı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 46

Belediyenin trafik yoğunluğuna karşı önlem aldığı kentte trafik yoğunluğu saat 08.30 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre yüzde 46 seviyelerinde.

METROBÜS DURAKLARINDA DURUM

İstanbulların en çok kullandığı toplu taşıma aracı Metrobüs de hem pazartesi hem de okul dönemi yoğunluğundan nasibini aldı. Öğrenciler ve eğitimcilerin oluşturacağı yoğunluğa kalmak istemeyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde metrobüs duraklarını doldurdu.

Aktarma merkezi olarak biline ve sıklıkla boş metrobüslerin kalktığı Avcılar Merkez durağında araç kapılarının denk geldiği yerlerde bir hayli uzun kuyruklar oluştu. Durakta bazı vatandaşlar iki dönemeçli kuyruklarda beklerken, bazıları da oturabilmek için arka kapılarda şansını denedi.

17 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN DERS ZİLİ ÇALDI

Yeni eğitim öğretim yılı, 17 milyon öğrenci için bugün başladı. Yeni eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi 19 Ocak 2018’de sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak-2 Şubat tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran 2018’de tamamlanacak.