BIST 8.728
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.241,78
GÜNCEL

İstanbul'da nefes kesen rehine operasyonu

İSTANBUL Esenyurt'ta Suriye uyruklu 15 yaşındaki B.M. adlı çocuğu kaçırarak babasından 200 bin lira fidye isteyen 5 kişi 3 saat içinde polisin düzenlediği operasyonla yakalandı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğüne 16 Kasım 2017 tarihinde saat 22.30'da polise başvuran Mobilya işiyle uğraşan baba O.M., oğlunun ortadan kaybolduğunu ve kendisini arayan bir kişinin hayatı karşılığında 200 bin lira fidye istediğini söyledi.

Baba, polisteki ifadesinde "Beni arayan kişi 'Yarın akşama kadar para vermezsen çocuğunun ne olacağını biliyorsun' dedi. Telefona verdikleri oğlum sadece 'baba" diyebildi." dedi. Gasp Büro Amirliği, Rehine kurtarma ve müzakare timleri tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada 15 yaşındaki B.M.'nin işyerini kapattıktan sonra zorla bir araca bindirildiğini ve kaçırıldığını tespit edildi.

Polis önce fidyecilerin aradığı telefonu inceleme altına aldı. Telefonun markette çalışan bir kişiye ait olduğunu belirlendi. Polis bu kişiye ulaştığında telefonunun bu kişinin ağabeyi olan Samer F. tarafından kullanıldığını belirledi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis bir tuzak kurdu. Bu telefon numarasını arayan polis "Kardeşin kaza yaptı hemen gel" şeklinde konuştu. Kardeşinin kaza yaptığını sanan Samer F. geldiği market önünde gözaltına alındı.

Hemen ifadesi alınan Samer F., kaçırılan çocuğun zorla tutulduğu Avcılar, Güney yan yol üzerinde bulunan 7/78 numaralı binayı polise gösterdi. Polis saat 01.30 da kaçırılma müracaatı yapıldıktan 3 saat sonra binaya yaptığı baskında elleri ve ayakları bağlı bir şekilde tutulan 15 yaşındaki B.M.'yi kurtardı.

Sitene Ekle
Etiketler