BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda Mevlevihane turları

Büyükşehir Belediyesi ''İstanbul'da Mevlevihane Gezileri'' düzenleniyor.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş tarafından organize edilen ''2007 Mevlana Yılı Etkinlikleri'' kapsamında ''İstanbul'da Mevlevihane Gezileri'' düzenleniyor.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'daki mevlevihanelerin ve mevleviliğin tanıtılması amacıyla gerçekleştirilecek gezilerin, 17 Kasım Cumartesi günü başlayacağı bildirildi.

Açıklamada, gezilerde mevlevihanelerin bulunduğu güzergahlardan geçirilecek katılımcılara, mevlevihanelerin çoğunun günümüze kadar ayakta kalamaması nedeniyle eskiden orada var olan mevlevihane hakkında bilgi verileceği, günümüze kadar ayakta kalmayı başarabilmiş olan Yenikapı Mevlevihanesi'nde ise Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç'ın mevlevilik ve mevlevihaneler hakkında görsel ve işitsel bilgiler sunacağı dile getirildi.

Gezilerin 40 kişilik gruplar halinde düzenleneceği belirtilen açıklamada, geziye katılacakların 29 Aralık tarihine kadar her Cumartesi saat 12.00'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane binası önünden alınacağı ve gezi bittikten sonra yine bu noktaya bırakılacağı ifade edildi. x

Açıklamada ayrıca ''2007 Mevlana Yılı Etkinlikleri'' kapsamında 21 Kasım Çarşamba günü ''Sevgiyi Arayış'' adlı serginin açılacağı da kaydedildi.