BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da korkutan gemi yangını 

Yenikapı'da kazan dairesinde patlama meydana gelen gemide yangın çıktı.

Abone ol

İSTANBUL Yenikapı açıklarında bir gemiden duman yükseliyor. Gemiye söndüren gemileri müdahale ediyor. Kıyı Emniyeti, "Bir geminin kazan dairesinde patlama meydana geldi." açıklamasını yaptı.

İstanbul'da Yenikapı açıklarında bir tankerde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yenikapı açıklarındaki "Yakamoz 5" isimli bir tankerde, kazan dairesinde meydana gelen patlama nedeniyle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine tankerin bulunduğu noktaya, kıyı emniyetine ait söndüren gemileri sevk edildi.

Tankerdeki 5 kişiyi tahliye eden Kıyı Emniyeti ekiplerinin, söndürme çalışması devam ediyor.

BAKAN'DAN YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yenikapı'daki gemi yangınıyla ilgili açıklama yaptı. Elvan, yangının kontrol altına alındığını belirtti.

Geminin bir yakıt tankeri olduğunu söyleyen Elvan, 1 kişinin de yaralandığını söyledi. İstanbul Yeşilköy Fuar Merkezi'nde 4'üncüsü düzenlenen Eurasia Rail Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın açılışını gerçekleştiren Bakan Elvan, habercilerin sorularını yanıtladı. Yenikapı'da yanan gemiyle ilgili açıklama yapan Elvan, " 400 ton civarında üzerinde yakıt var. 1 yaralımız var. 6 arkadaşımız çıkarılmış durumda, gemiden tahliye edilmiş durumda. Romorkörlerimiz ve can kurtaranlarımız şuanda oradalar. Yangın kontrol altında onu söyleyebilirim" diye konuştu. Boğazdaki gemi trafiğinin yangından olumsuz etkilenmediğini söyleyen Bakan, yangının kontrol altına da alındığını sözlerine ekledi.