BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kırmızı alarm! Fırtına ve şiddetli yağış...

METEOROLOJİNİN uyarısının ardından İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. İstanbul'da göz gözü görmüyor. Birçok iş yerini ve metroları su bastı.

Abone ol

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Göktürk'te başlayan kuvvetli yağış etkisini sürdürüyor. Bazı bölgelerde dolu yağışı görülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın fırtına açıklaması ve meteorolojinin uyarısının ardından beklenen yağış ve fırtına İstanbul'un kuzeyinde etkili olmaya başladı. İstanbul'u etkisi altına alan fırtınanın çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Büyükşehir Belediyesi olarak teyakkuz durumundayız. AKOM bu konu ile ilgili hazırlıklarını yaptı, çalışmalarını sürdürmekte. Vatandaşlarımız da hassasiyet gösterirse beraberce bu meteorolojik olayı sağlıklı bir şekilde geçirebiliriz" dedi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Orhan Şen de Twitter'dan 'kümülonimbus' uyarısı yaptı.

Taksim Tüneli'nde su baskını

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Yapılan son değerlendirmelere göre, Trakya, İstanbul'un kuzey kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Bilecik, Muğla ve Osmaniye çevreleri ile Antalya ve Mersin'in iç kesimleri, Çanakkale'nin kuzey ilçeleri, Burdur'un güney ilçeleri, Adana'nın kuzey ve Kahramanmaraş'ın batı kesimleri ve Hatay'ın kuzey kıyı ilçelerinin (Dörtyol, Erzin) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Trakya'da azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyı kesimleri ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile Kuzey Ege'de yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Bugün ve gece yarısı sürecek bir fırtınayla karşı karşıyayız İstanbul'da. Dikkat etmek ve hassasiyet göstermek gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olarak teyakkuz durumdayız" açıklamasını yapmıştı. 

İstanbul'un kuzeyinde fırtına ve yağış etkili oluyor. Yağışın Kemerburgaz ve çevresinde yoğun şekilde devam ettiği belirtiliyor. İstanbul'da etkili olmaya başlayan yağışa kümülonimbus bulutunun neden olduğu belirtiliyor.

PROF. ŞEN DE UYARDI: KÜMÜLONİMBUS GELİYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Orhan Şen de Twitter'dan uyardı. Şen, ''Terkos açıklarında Karadeniz üzerinde çok kuvvetli bir CB bulutu var. Kilyos kıyısını takip ederek İstanbul'un kuzeyine geliyor. Bulutun kalınlığı yaklaşık 10 km... CB bulutu kümülonimbus demek, şimşek, yıldırım, aşırı yağmur ve dolu yapan bulut'' diye yazdı.