BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kar kapıya dayandı saatlik hava durumu

İSTANBUL hava durumu son tahmin sevindirdi meteoroloji saatlik hava durumu raporunu yayınladı. İstanbullunun dört gözle beklediği kar yağışı bu akşam başlıyor. Gün içinde yer yer sağanak şeklinde olması beklenen yağışlar akşama doğru yerini karla karışık yağmura bırakacak. İstanbul'da beklenen kar yağışı ise yarın yani 28 Şubat Çarşamba günü görülecek.

Abone ol

İSTANBUL hava durumu son meteoroloji tahminleri kar bekleyen İstanbulunun yüzünü güldürdü. Saatlik İstanbul hava durumu raporlarına göre gün içinde yer yer sağanak yağışlar görülecek. Akşam saatlerinde yerini karla karışık yağmura bırakacak olan yağışların etkisi ile İstanbul yeni bir sistemin etkisi altına girecek. İstanbul'da beklenen kar yağışı ise yarın, yani 28 Şubat Çarşamba günü yağacak. Perşembe günü etki alanını daha da arttırması beklenen kar yağışı 2 Mart Cuma günü öğleden sonra etkisini azaltacak. 

ÖĞLEDEN SONRA KAR BAŞLIYOR: İstanbul’da bu akşam saatlerinde yağmurlu, bugün öğleden sonra aralıklı hafif sağanak yağışlı bir havanın hakim olması beklenirken, Çarşamba günü sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul’un yeni sistemin etkisi altına gireceği ve gün boyu zaman zaman kuvvetli olması beklenen sağanak yağışların, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin edilmektedir.

Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar etkili olduktan sonra yerini soğuk bir havaya bırakarak terk etmesi beklenmektedir. İstanbul’da Çarşamba gecesi, Perşembe günü ve Cuma sabah saatlerine kadar hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi beklendiğinden buzlanma don olayı meydana geleceğinden trafik de meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Giresun, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya Kesiminde kar, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzurum, Erzincan, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ YOĞUN KAR YAĞIŞI VAR: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın güneyi ile Kıyı Ege’de kuvvetli yağmur ve sağanak, Trakya Kesimi’nde yoğun kar şeklinde, Diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların zamanla Marmara Bölgesi, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşmesi bekleniyor.. Rüzgarın; Marmara’da kuzeydoğu (poyraz), Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatılı (lodos) yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahminediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜ BU İLLERE SAĞANAK ALARMI:  Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in doğu kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.