BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da Kaleşnikof'lu cenaze sonrası operasyon!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da polis operasyonunda öldürülen 2 teröristin cenazesinde yüzleri maskeli ve elleri silahlı grup dikkat çekti. Maskeli ve silahlı gruptan 6 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Gaziosmanpaşa'daki terör operasyonunda etkisiz hale getirilen 2 teröristin cenazesinde silahlı ve maskeli olarak grubu yönlendirmeye çalışan 6 kişi yakalandı.

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Karadeniz Mahallesi'nde dün bir hücre evine yapılan terör operasyonu sırasında çıkan çatışmada öldürülen terör örgütü MLKP üyesi Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenazelerinin Gazi Mezarlığı'na girişi sırasında ortaya çıkarak grubu yönlendirme çalışan silahlı ve maskeli şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Polis helikopterinin de destek verdiği çalışmalarda, 2 otomobille bölgeden kaçmaya çalışan 6 şüpheli yakalandı. Araçlarda yapılan aramalarda, 2 kalaşnikof otomatik tüfek, 4 şarjör, 60 mermi, maske ve örgüt flamaları ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Gaziosmanpaşa’da polis operasyonu sırasında öldürülen 2 kadın için Gazi Cemevi’nde tören düzenlendi. Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenazeleri kadınların omuzlarında Gazi mezarlığı’na götürüldü. Cenaze sırasında Öter ve Erbay'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu.

MASKELİ VE SİLAHLI GRUP CENAZELERİ KARŞILADI

Teröristler yürüyüş korteji eşliğinde mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Yüzleri kırmızı bezle kapalı bir grup ise ellerindeki uzun namlulu silahlarla mezarlığın başında beklerken kameralara takıldı.

YÜKSEKDAĞ: YİNE BİR TEZİYEDEYİZ

Cenazeye katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,“Yine bir taziyedeyiz. Halkımızla bir araya geldik. Türkiye’nin manzarası bu. Türkiye’de iyi şeyler olmuyor. Her gün cenazeler kaldıran bir halk var artık” diye konuştu.