BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.428,17
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İstanbul'da iPhone 6 çılgınlığı

iPhone'un yeni modeli iPhone 6 ve iPhone Plus İstanbul'daki teknoloji marketlerde satışa sunuldu.

Abone ol

Türkiye’de gece saat 00.00 itibariyle satışa sunulan İPhone 6’lar nedeniyle gece saatlerinde Bakırköy’de bulunan bir alışveriş merkezi’ne vatandaşlar akın etti.

Apple’ın yeni ürünleri İPhone 6 ve İPhone 6 Plus Türkiye’de gece saat 00.00 itibariyle satışa sunuldu.

Türkiye’ye ilk kez getirilen yeni model telefonlar satışa sunulmadan önce Bakırköy’de bulunan bir alışveriş merkezi’ne çok sayıda müşteri akın etti. Gece saatlerinde AVM içerisindki mağazanın önünde sıraya giren vatandaşlar, saat 00.00 itibariyle kepenklerin açılmasıyla içeri girmeye başladı. İstedikleri model İphone 6 telefonları alan vatandaşların, kasada ödeme yaparken oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

3 KİŞİYE TELEFON HEDİYE EDİLDİ

Kadıköy, Suadiye'de bulunan bir GSM mağazasında bilgi yarışması düzenlendi. Vatandaşlara dağıtılan numaramatiklerle sorulan sorulara doğru yanıt veren ilk 3 kişiye iPhone 6 hediye edildi. Sınırlı sayıdaki telefonlar dakikalar içerisinde tükendi.

İKİ AYDIR BEKLİYORDUM

iPhone’yı ilk alanlardan olan bir vatandaş,” Şuan ki piyasada en lüks telefon olarak görülüyor. Gayet hoş ve zarif bir telefon. Ön siparişi vermiştim zaten. Eski telefonumu satmıştım ve iki aydır bu telefonun çıkmasını bekliyordum” ifadelerini kullandı.

kuyruk.jpg


TÜRKİYE'DEKİ SATIŞ FİYATLARI

16 GB iPhone 6: 2 bin 349 TL, 64 GB iPhone 6: 2 bin 649 TL, 128 GB iPhone 6: 2 bin 949 TL

iPhone 6 Plus'ın satış fiyatı:

16 GB iPhone 6 Plus: 2 bin 649 TL, 64 GB iPhone 6 Plus: 2 bin 949 TL, 128 GB iPhone 6 Plus: 3 bin 249 TL

ÇOK HEYECANLIYDIM

iPhone 6 için mağaza kapısı önündeki kuyrukta bekledikten sonra istediği model cep telefonunu alan Ataberk Calaz isimli müşteri, "Bir aydır bekliyorum. Çok heyecanlıydım. İlk olarak aldığım için mutluyum. iPhone 6 Plus 64 GB 2.950 liraya aldım" şeklinde konuştu.

iphone6.20140926072137.jpg

ÇATLAK DER GÜLÜP GEÇERLER

iPhone 6 çılgınlığını bugünkü yazısında ele alan Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Türkiye'deki israfa dikkat çekti. İşte o yazıdan bir bölüm:

"Gelişmiş memleketlerde böyle bir çılgınlığa pek rastlayamazsınız; zira bizdeki kazık kadar adamların ve hatunların tvvitter, zvvitter, mvvitter gibi sanal mekânlarda hayran kitlesi toparlayıp kendi kendilerinin reklâmını yapma çabalarını oralarda göremezsiniz, bu iş gençlere mahsus eğlenceden ibarettir. Hele, aklı başında bir memlekette instagram benzeri yerlere bilmemne ederken bile fotoğrafını koymaya kalkışana "çatlak" der, gülüp geçerler. Cep mesajları genellikle âcil anlarda başvurulan bir çaredir, hayatını telefonu tuşlamaya vakfedenlerde ise mutlaka bir tuhaflık olduğu düşünülür.
Dolayısı ile, gelişmiş bir memlekette cep telefonunun piyasaya verilen yeni modeli yavaş yavaş, ağır ağır satar, zaten son model telefon bir statü sembolü falan değildir ve dolayısı ile oralarda bizdeki gibi öyle iPhone 6'ya hücumlar falan yaşanmaz. Onlar zaten bu gibi teknolojik yeniliklerin üreticileridir, biz ise sadece tüketicisi! Pek farkında değiliz ama israf ve özellikle de elektronik alanındaki harcama merakımız bu sahada yaratıcı olmamızın da önüne geçiyor.
Türkiye'de bilgisayarın da, cep telefonlarının da, diğer bütün elektronik âletlerin de en son modelini kullanıyoruz, hemen her yeni buluş bize ânında geliyor ama meselenin diğer tarafını nedense hiç düşünmüyoruz: Sadece "kullanıcı" olduğumuzu ve ortaya kendimize ait bir şey koyamadığımızı! Ben bilmiyorum, bileniniz varsa söylesin: Zaten olmayan teknolojik icadlarımızı bir tarafa bırakalım, bütün dünyanın bilip kullandığı tek bir bilgisayar programımız mevcut mu?"