BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da hortum sürprizi

Akşam saatlerinde başlayan yağış sonrası oluşan hortum İstanbulluları korkuttu.

Abone ol
İstanbul'a şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağmur etkili oldu. Anadolu yakasında oluşan hortum ise heyecan yarattı. Bugün özellikle akşam saatlerine doğru şiddetli olan yağmur İstanbul trafiğini olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış yüzünden İstanbul'un birçok yerinde trafik durma noktasına geldi.
 
Meteorolojiden İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgeleri için şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Marmara, Batı Karadeniz, Ege'nin kuzeydoğusu, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Çorum, Amasya, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklıklar 3-5 derece düşecek.

DOLU VE SAĞANAK YAĞIŞ
 
İstanbul’u Batı ve Güneybatı yönlerinden başlamak üzere şiddetli gök gürültülü sağanak yağışın etkiledi.  Yer yer metrekareye 50 kg üzerinde yağış düştü.
 
Yağışların akşam saatlerinden sonra da etkili olması, dolu ile karışık sağanak şeklinde yağacağı tahmin ediliyor.



PENDİK VE TUZLA'DA HORTUM SÜRPRİZİ 
 
Yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından İstanbul'da hortum sürprizi yaşandı. İstanbul'da akşam satlerine doğru başlayan sağanak yağış deniz ulaşımını da etkiledi. Marmara Denizi'nde çıkan hortum, Pendik  ve Tuzla'da etkili oldu. Hortum, Kocaeli'ne doğru ilerledi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Marmara Denizi'nde oluşan hortumun görüntülerini paylaştı.
 
"Kısa süreli ve metrekareye 50 kg üzerinde yağması beklenen yağışlar, su baskınlarına neden olabilecektir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi / AKOM,  yapılan tahminler doğrultusunda  alarma geçerek bütün birimleri uyardı. Başta İSKİ, İtfaiye, Yol Bakım birimleri olmak üzere tüm İBB birimleri görevlerinin başında, olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve sürücülerin tedbirli olması ve gerekli tedbirleri alması öneriliyor. Yağışların özellikle bu gece ve Cuma gününe kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor."


24873672.jpg