BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da helikopter destekli terör operasyonu

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından özel hareket timleriyle şafak vakti helikopter destekli terör operasyonu düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, saat 04.00 sıralarında Vatan Caddesi üzerinde toplanarak operasyon için düğmeye bastı. Ekipler, önceden belirledikleri çok sayıda adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

3 KİŞİ YAKALANDI

Polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda, 3 kişi yakalandı. Baskın yapılan adreslerde, 2 tabanca ile örgütsel doküman ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan şüphelilerin sorgulandığı, adreslerdeki aramaların devam ettiği kaydedildi.

Çevik kuvvet polisi ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü’ne bağlı timlerin zırhlı araçlarla destek verdiği operasyon kapsamında, Sultangazi Gazi Mahallesi, Bağcılar ve Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi başta olmak üzere birçok adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda ise özel hareket timleri önceden belirlenen adreslere girerek arama yaparken, sokak başlarında uzun namlulu silahlarla geniş güvenlik önlemi alındı. TOMA ve “akrep” diye tabir edilen zırhlı araçlar hazırda bekletilirken, yapılan operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

operasyon.20150804073106.jpg