BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da hayat durdu hepsi iptal

İSTANBUL'da hayat durdu. Yoğun kar yağışı nedeniyle kara, hava, deniz trafiğinde aksamalar devam ediyor. Yetkililer ise kar yağışının süreceğini açıkladı. İşte İstanbul'da son durum...

Abone ol

İSTANBUL'da dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Meteoroloji yetkilileri kar yağışının süreceğini bildirirken iptal haberlerinin de ardı arkası kesilmiyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatılırken THY, İDO, BUDO ve Şehir Hatları seferlerinin iptal edildiği açıklandı.

Ayrıca İstanbul'un ilçelerinde de kar kalınlığı her geçen dakika artıyor. İBB'nin açıkladığı son bilgilere göre Beykoz, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca, Aydos: 35-40cm kar kalınlığı var.

İSTANBUL BOĞAZI TRAFİĞE KAPATILDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle İstanbul Boğazı, gemi geçişlerine çift yönlü kapatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı'nda yoğun sis nedeniyle gemi geçişlerinin saat 08.55 itibarıyla çift yönlü askıya alındığı bildirildi.

ŞEHİR HATLARI TÜM SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Şehir Hatları, bugün yapılacak tüm seferlerin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

İDO VE BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 07.10 Bostancı-Kartal/Yalova, 07.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 07.45 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.30 Armutlu-Yenikapı-Kadıköy ve Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş, 09.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 12.00 Bostancı-Yenikapı-Bandırma ile 14.30 Yalova-Tuzla-Kartal deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş hattında işletilen deniz otobüsünün saat 06.30'da başlaması gereken seferi de yapılamadı.

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

BUDO'nun internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, iptal edilen seferler şöyle:

THY 500 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

STANBUL'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), 6-7 Ocak tarihinde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapacağı 500 seferini iptal etti.

Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olmasından dolayı Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 70 üzerinde uçak başka meydanlara yönlendirildi. Bu yüzden havayolu şirketleri seferlerinde aksama yaşandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi dün akşamdan beri aksama olmaması için yoğun olarak karla mücadele etti. Pistler açık tutulmaya çalışılmasına rağmen uçaklar sefer aksamaları nedeniyle iniş ve kalkış yapamadı.