BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da grev fırtınası

Büyükşehir ve Kadıköy’de alınan grev kararına yenileri eklendi. Zeytinburnu, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa belediyelerine de grev kararı asıldı.

Abone ol

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Sendikası (Belediye-İş), toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki uyuşmazlık üzerine Büyükşehir ve Kadıköy’ün ardından Zeytinburnu, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa belediyeleri de grev kararı astı.

Sultangazi ve Gaziosmanpaşa belediyelerine grev kararları Belediye-İş 1 No’lu Şube Başkanı Serdar Cafer Özkul, Zeytinburnu Belediyesi’ne de 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm tarafından asıldı. Toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen müzakerelerde sergilenen uzlaşmaz tutum nedeniyle sonuca varılamadığı kaydedildi. Açıklamada, 13 Temmuz’da İBB’ye, ardından 3 ilçe belediyesinde daha grev kararının asıldığı vurgulandı.

Taşeron şirketlerdeki işçilerin güvence altına alınması üzerine Belediye-İş’in mücadelesini yürüttüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ‘’Başta İstanbul Büyükşehir ve iştirakleri olan İSKİ ve İGDAŞ işçilerinin bu süreçte mücadeleye katkı sunmaları mücadelenin genişleyeceğini göstermektedir. Çalışma yaşamında en fazla emek veren İETT işçilerine hiç sormadan sözleşmeleri bitirildi. Bu sendikal anlayışı protesto ediyoruz.’’