BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  POLİTİKA

İstanbul'da gövde gösterisi yaptı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beykoz'da seçmenlerine seslendi.

Abone ol

İNTERNETHABER- 12 Haziran'daki genel seçimler için Anadolu'daki ilk mitingini cuma günü Bayburt'ta yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'daki ilk mitingini Beykoz'da düzenledi. Beykoz sahilini dolduran geniş bir kalabalığa seslenen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu İstanbullu seçmenlerine şikayet etti.



BAŞBAKAN ERDOĞAN BU FOTOĞRAFLARDA NE YAPIYOR... TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini eleştiren Erdoğan, "Kılıçdaroğlu ne kalfa, ne de usta. O daha çırak bile olamadı siyasette. Öğrenecek bunları"dedi.

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasına neden olan kaset skandalını da hatırlatan Erdoğan, "Bir kaset skandalıyla genel başkanlığı kaptın, bununla yürüyorsun. Skandal olmasaydı hala kuzu kuzu oturuyor olacaktın" diye konuştu.

ÜLKÜCÜLERE BEYAZ BAYRAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile arasında devam eden Bozkurt polemiğine de değinen Erdoğan, "MHP'ye gönül veren ülkücü kardeşlerimi bozkurtlardan ayırıyorum. Birileri bozkurtlarımı yürütürüm diyor. Biz diyoruz ki, milletle yürüyoruz" ifadesinde bulundu.

BDP'YE BARAJ ELEŞTİRİSİ

BDP'lilerin seçim barajı nedeniyle 12 Haziran'da bağımsız adaylarla seçmenin karşısına çıkmasını da eleştiren Erdoğan," BDP'de parti olarak ortaya çıksın, barajı aşsın. Ama yapamazlar, çünkü bunlar bir etnik unsurun partisi" diye konuştu.

İstanbul'da bugün 4 ayrı miting verecek olan Erdoğan, ilk ilçe mitingini Beykoz'da yaptı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu miting kalabalığı Erdoğan'ı "Türkiye, Beykoz seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşıladı.

Erdoğan'ın kendi seçim bölgesi içinde yer alan Beykoz'da yaptığı konuşmanın satır başları ise şöyle...

BOZKURT TARTIŞMASI

Birileri 'bozkurtlarımı yürütürüm' diyor Biz diyoruz ki, milletle yürüyoruz.  MHP'ye gönül veren ülkücü kardeşlerimi bozkurtlardan ayırıyorum. Bizim tek yolumuz var o da demokrasi. Tek hedefimiz insanlarımıza hedefimizi kardeşlik yoluyla anlatmak, asla zorbalaşmayacağız.

GANDİ'Yİ ŞİKAYET ETTİ

Ana muhalefet şimdi uçuk vaatlerde bulunuyor. Bunları da bizim yaptıklarımız üzerinden söylüyor. Bazı siyasiler geçmişte 'şu ne veriyorsa ben 5 fazlasını vereceğim' diyordu. Kılıçdaroğlu da aynı mantıkla gidiyor. Çünkü o siyasette ne kalfa ne usta daha çırak bile değil. Öğrenecek bunları.

SSK'YI HATIRLATTI

SSK Genel Müdürlüğü'nü bu beyefendiye verdiler. Genel müdürlüğün döneminde hastane kuyruklarında benim vatandaşımı inim inim inleten sen değil miydin? O zaman dönemin başbakanlarına bu tehditleri neden yapamadın? Şimdi hastanelerde robotla ameliyat yapılıyor. Sayın Kılıçdaroğlu sen nerede yaşıyorsun? Yaptığı tek şey ambalaj. Sen başarısız bir bürokrattın. Orada başarısız olan birine bu devlet nasıl emanet edilsin. Bunun söyledikleri Nasrettin Hoca gibi, göle maya çalmak. Ya tutarsa diyor. Kılıçdaroğlu'nun söylediklerine inanıyor musunuz? Sakın ha!

ESKİ GENEL BAŞKANIN HALA YANINDA!


CHP'nin başarısızlıklarını söylediğimizde 'Biz eski CHP değiliz' diyor. Geçmişinide inkar ediyor. Sen daha eski genel başkanını yanına oturtuyorsun. Bir kaset skandalıyla genel başkanlığı kaptın, bununla yürüyorsun. Skandal olmasaydı hala kuzu kuzu oturuyor olacaktın. Siyaset dürüstlük ister, dürüstlük. Dürüst olamayanlar bu milletten şamarı hep yedi, yine yiyecekler.

BELEDİYE BURSLARI YİNE GÜNDEMDE

Yerel seçimler öncesi CHP ve AK Parti arasında tartışmalara neden olan belediyelerin dağıttığı bursların iptal edilmesi de yeniden seçim meydanlarının gündemi haline geldi. Erdoğan, iptal edilen burslarla ilgili CHP yönetimini suçladı:

"Belediyeler öğrencileri burs veriyordu. CHP Anayasa Mahkemesi'ne gitti belediyelerin burs vermesine engel oldu.  İBB, 50 bin öğrenciye burs veriyordu. O yasak geldiğinde verilen burs kişi başı 100 liraydı. Bu öğrencilere yazık oldu. Kim iptal ettirdi: CHP. Senin yaptıkların belli. Bunlar dürüst değil."

BARAJ KORKUSU SARDI

Seçim öncesi muhalefetin ortaya attığı seçim barajı tartışmalarını da eleştiren Erdoğan, AK Parti'nin iktidara gelişini seçmenine örnek gösterdi ve başta BDP olmak üzere rakiplerine resti çekti:

"Hepsi seçim barajından bahsediyor. Yüzde 10 barajını kim getirdi? Bizden öncekiler getirdi. Biz 16 aylık partiyken yüzde 10 barajını aşarak yüzde 34'le iktidar olduk. Şimdi çıkıp CHP barajı gündeme getiriyor. Sen iktidardın, sen niye kaldırmadınız? Şimdi durum tehlikeli. Millet bizi barajın altında bırakacak diye baraj kalksın diyorsunuz. Şimdi mi aklınız başınıza geldi? BDP de parti olarak ortaya çıksın, barajı aşsın. Ama bunlar bir etnik unsurun partisi yapamazlar.  Biz Türkiye'nin partisiyiz. Bizim bir tek ilden vekilimiz yok. O da Tunceli. Bu seçimde inşallah o da olacak. Tunceli yatırımları görmüştür heralde."

MUHALEFETİN SEÇMENİNE SESLENDİ

Konuşmasının sonunda CHP, MHP ve BDP'li seçmenlere seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

"Ben MHP, CHP, BDP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Başınızı iki elinizin arasına koyup düşünün. 21 bankayı fona devrettiler. Kim MHP, DSP, ANAP... Finans krizinin olduğu bu dönemde bir tane banka iflas etti mi? Hayır. Yapılanları görünüz."


Erdoğan konuşmasını partisinin seçim sloganlarını söyleyerek bitirdi. Erdoğan'ın "Türkiye hazır hedef 2023","İstikrar sürsün Türkiye büyüsün" sloganlarına miting alanındaki binlerce kişi de eşlik etti.