BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,93
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da fuhuş batağı böyle çalışıyor

Ahlak Bürosu Amiri Ahmet Deniz, Hürriyet gazetesine verdi ve İstanbul'daki fuhuş pazarlıklarını anlatı...

Abone ol

İstanbul...

24 saat uyumayan şehir. Bu şehrin kargaşası, gürültüsü, kalabalığı yanında bir görünmeyen arka sokakları var.

Peki bu sokaklarda neler yaşanıyor? Bu soruların yanıtını Ahlak Bürosu Amiri Ahmet Deniz, Hürriyet gazetesine verdi ve İstanbul'daki fuhuş pazarlıklarını anlattı...

KÜÇÜK SATICI DA VAR ORGANİZE DE

Mahalle çaçaları yani kendi evinde küçük çapta fuhuş yaptıran satıcılar var. Durumu ilerletenler, lüks siteleri tercih eder. Giriş çıkışların dikkat çekmediği 8-9 bin daireli siteleri. Buralarda üç ev çalıştıran bile var. 15-20 evi olanlar daha organize. Oturduğu yerden telefonla siparişleri gönderir. Umuma açık yerlerde küçükten büyüğe gittiğimizde en altta masaj salonları var. İkinci sırada Aksaray ve Laleli diskoları geliyor. Altı disko, üstü otel olan yerler var. Ara bölmeden müşteriyle üst kata çıkılıyor. Müzikhollerde kons (konsomasyon, ısmarlamalı içki tüketimi) sistemi var. Buralarda amaç dışı faaliyete idari suç nedeniyle işlem yapıyoruz. Çünkü kons, pavyonda olur. Müzikhol, müzikli lokanta ruhsatı alır. Aynı zamanda konsun dışında fuhuş için müşteriyle anlaşma yapılıyorsa adli işlem yapıyoruz.

BELALILAR ARTIK YOK

'90'ların sonuna kadar belalılar vardı. Kadının müşteriden aldığı 150 doları alıp 10-20 doları önüne atardı. Şimdi o işler yok. Kadın direkt alıyor, yüzde 60-70'i kendisinin. Belalının yani aracıların TCK'daki cezası çok ağır. Bu yüzden çok azaldılar.

KAĞIT ÜSTÜNDE EVLİLİKLER

Komşu bir ülkeden gelen kadınlar bu işi örgütsüz yapamaz. Nüfustan, Evlendirme Dairesi'nden adamları olması lazım. Bir Türk'le evleniyor ve çoğu zaman adamın haberi bile olmuyor. Mardinli Tatyana mesela... Örgütün liderleri, kamu bağlantısı kurmak zorunda. Öbür türlü işini yapamaz. TC kimliğini vermek için evlendirmesi, bulamazsa kağıt üzerinde birini bulması lazım. Kadın Türk'le evlenince TC vatandaşı oluyor.

MİLYON DOLARLARA ÇOMAK SOKUYORUZ

Meslekte 14'üncü yılım. 13 yılımda yemediğim çamur ve iftirayı son bir yılımda yedim. Görevinizi yapmanız yetiyor. Mailler, Emniyet ve şube müdürlerimize rüşvet istediğimize dair mektuplar gönderiyorlar. Adam 8 milyon dolar harcayıp bu işler için otel yaptırmış. Bir operasyonla 60 gün kapamasına sebep oluyoruz. Bize olan hıncını siz düşünün. Gözü hiçbir şey görmüyor. Görevden alınmamız için elinden geleni yapıyor. Emniyet iftiralara karşı arkamızda. Rüşvet teklifiyle operasyonlara katılan sıcak alanlardaki arkadaşlarımız. 25 yıllık polisin emekli ikramiyesi 40-50 bin lira. "Bizi bir ay idare et" diyenler, aynı miktarda rüşvet teklif ediyor.

POLİSLER DE ŞEYTANA UYABİLİYOR

Eğer içinde varsa olur tabii. Para teklifi bir şekilde gelir. Amir ya da memur arkadaşımızı sarhoş edici öyle teklifler geliyor ki şeytana uyabiliyor. Nefis bu; beşerdir, şaşar. Kimsenin yapmayacağı garantisi yok. Zaman zaman yer değişikliklerimiz oluyor. Bilip de delili olup da işlem yapmadığımız kesinlikle yok.

HANGİ SEMTLER DE FUHUŞ YAYGIN

Aksaray, Laleli, Silivri ve Kumburgaz'da. İşletme bakımından Avrupa yakası, Anadolu yakasından çok önde. Anadolu yakasında Maltepe, Kartal, Pendik arasındaki minibüs yolu üzerinde müzikholler var. İki erkek müzikholdeki iki kadınla iki saat oturunca 300-400 lira ödemeden kalkamıyor. Orada harcadığı parayla Boğaz'da eğlenebilir. Üstelik yediği, içtiği her şeyin fiyatı ve kalitesi bellidir.

HAFTA SONU TAVAN YAPIYOR

Bu işin hafta içi-sonu yok. Adamın canı ne zaman isterse... Hafta sonları gidelim de operasyon yapalım diye bir uygulamamız yok. Bu yüzden yeri geliyor salı günü hiç beklemediğiniz bir mekan ful çakabiliyor, 50-100 kişi çıkabiliyor karşımıza. Hafta sonu bir erkek eşi ya da manitasıyla yemeye, eğlenmeye gider. Ama fuhuşun zamanlaması böyle değil.

ZENGİN OLUYORLAR MI BİLMEM AMA ÇOK PARA KAZANIYORLAR

Kazandığı para o kadar tatlı ki. Yaptığının o kadar çok getirisi var ki. Çok ahlaksız bir iş. Bu ülkenin çocuklarına uyuşturucu getirenler de aynı durumda. Öyle güzel para kazanıyorlar ki. Gözü başka bir şey görmüyor. X semtinde fuhuş yapılan bir diskonun sahibi. Değişik ülkelerden çalıştırdığı 25 kadın, müşterilerle çıkıp çıkıp gidiyor. Bunun bilinmemesi normal mi? Eşi, çocukları, akrabaları herkes biliyor. Ama öyle tatlı getirisi var ki. Hiçbiri ses çıkarmıyor. Zengin oluyorlar mı bilmiyorum ama çok iyi para kazanıyorlar.