BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da flaş havalimanı saldırısı operasyonu!

İSTANBUL Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gelen son dakika haberlere göre, 3'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İSTANBUL Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası emniyet IŞİD'e karşı operasyon için düğmeye bastı. İstanbul'daki 16 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 3'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı.

Operasyon yapılan ilçelerden biri de Başakşehir'di. İl Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinden konvoy halinde çıkan polisler Kayaşehir'de bulunan bir siteye geldi. Özel Harekât polislerinin öncülüğünde önceden belirlenen bir adrese giren ekipler, içeride arama yaptı.

Pendik'te de önceden belirlenen bir adrese operasyon yapıldı. Şıhlı Mahallesi'ndeki adrese Özel Harekat polisleri desteğinde giren ekipler evde arama yaptı. Aramanın ardından evdeki bir şüpheli gözaltına alındı.

ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISI

8 Haziran 2016'da yerel saatte 21:22'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen bombalı intihar saldırısı ve silahlı saldırı.

IŞİD mensubu olduğu belirtilen üç saldırgan, dış hatlar terminalinde önce uzun namlulu silahlarla etrafa ateş açtı, ardından da üzerlerindeki bombaları patlattı.

29 Haziran 2016'da Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir günlük ulusal yas ilan edildi ve bayraklar yarıya indirildi.

ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISI KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

29 Haziran 2016 tarihi itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 42, yaralananların sayısı ise 238 olarak güncellendi. İstanbul Valiliği'den yapılan yazılı açıklamada; kimliği tespit edilen 37 kişiden 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu belirtildi. Bunun yanında, hastahanelerde yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’un taburcu edildiği, 130 kişinin tedavilerine devam edildiği ifade edildi.

ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISINI KİM YAPTI?

Amerikan haber ajansı Associated Press saldırının sorumluluğunu Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD)'in üstlendiğini açıkladı. Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım yaptığı basın açıklamasında; "Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştirildiğini işaret etmektedir. İbareler DAEŞ’i işaret etmekle beraber çalışmalar sürdürülmektedir." ifadelerine yer verdi.