BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da fetih alarmı! Hazırlıklar tamam

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Fetih Şöleni" için hazırlıklar tamam. Büyük şölene sadece saatler kaldı.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Fetih Şöleni"nin olaysız geçmesi için yaklaşık 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeğiyle üst düzey önlemler alındığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih Şöleni'nin olaysız geçmesi için haftalardır çalışma yaptıklarını, Yenikapı miting alanı çevresinde gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını ve vatandaşların 3 ayrı arama noktasından geçerek alana girdiğini söyledi.

Çalışkan, şölene ilişkin alınan önlemleri şöyle anlattı:

9 BİN POLİS, 1 DENİZALTI, 1 FIRKATEYN...

"Fetih Şöleni'nin olaysız geçmesi için yaklaşık 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeğiyle üst düzey önlemler alındı. 5 helikopter, ikisi sürekli olarak miting alanının üzerinde devriye uçuşu yapacak. Biri Skorsky olmak üzere 3 yedek helikopter de herhangi bir olaya karşı hazır bekletilecek. Şölen boyunca Yenikapı miting alanının üzerinde sivil uçak uçmayacak. Bunların güzergahları değiştirildi.

40 KESKİN NİŞANCI DENİZALTI, BİNALAR ÜZERİNDE...

Denizde 1 denizaltı, 1 fırkateyn ve 3 sahil güvenlik botu bekletiyoruz. Keskin nişancı olan 40 polis de denizaltı, fırkateyn, çevredeki binalar ve vinçlerin üzerine konuşlandırıldı. Polis dedektör köpekleri de şölenin yapılacağı alan ile çevresinde patlayıcı ve bomba araması gerçekleştirdi."
Ayrıca, Fetih Şöleni'nde görevli polisler, bu etkinlik için özel olarak hazırlanan lacivert ve kırmızı renkli "polis" yazılı şapkaları takıyor.

38 İLÇEDEN 5 BİN 5 OTOBÜS...

İstanbul'un 21 ilçesindeki 26 iskeleden 146 vapur, şölene katılmak isteyen vatandaşları Yenikapı İskelesi'ne götürüyor. 38 ilçeden de 5 bin 5 otobüsle vatandaşlar miting alanına taşınıyor.
Bu arada, Silivri Limanı'nda görevli polisler, miting alanına gitmek üzere vapura binen kişilerin üzerini arıyor, çanta ve poşetlerini kontrol ediyor.