BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da dev operasyon!

İstanbul Organize Şube ekipleri, binlerce kilometrelik takipten sonra düzenlenen baskında aralarında suikast silahlarının da bulunduğu 32 tabanca ele geçirildi.

Abone ol

İstanbul Organize Şube ekiplerinin düzenlediği silah operasyonu, İstanbul-Rize-İstanbul hattında gerçekleşti. Binlerce kilometrelik takipten sonra düzenlenen baskında aralarında suikast silahlarının da bulunduğu 32 tabanca ele geçirildi.

060920141321003788436.20140906144312.jpg

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu, önceki gün Kadıköy'de gerçekleşti. Ekipler, güvenlik görevlisi Ramazan A.'nın, yasa dışı silah satışı yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti. Ramazan A.'yı, 2 hafta boyunca teknik ve fiziki takibe alan ekipler şüphelinin tabanca almak için Rize'ye gideceğini belirledi. Adım adım takip Rize'ye kadar devam etti. Dinlemelerde, Ramazan A.'nın Rize'den aldığı tabancaları, İstanbul'da, aynı firmada çalıştığı meslektaşı Ömer K.'ye satacağı belirlenince operasyon ertelendi ve teslimat anı beklenmeye başlandı.

BİNLERCE KİLOMETRELİK TAKİP

Rize'den İstanbul'a kadar süren takipten sonra Ömer K.'nin tabancaları almak için Ramazan A.'nın Kadıköy'deki evine gelmesiyle eve baskın yapıldı. Ekipler şüphelileri gözaltına alırken evde yapılan aramada, aralarında suikast silahlarının da bulunduğu 32 tabanca ile 119 fişek ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Öte yandan Organize Şube'nin önceki gün yaptığı silah operasyonunda da antika bir Nazi tabancası ile birlikte 18 silah daha ele geçirilmişti.