BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da dev FETÖ operasyonu ünlü patronlara gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'ye finans sağlamak suçlamasıyla TUSKON ve üye şirketlere operasyon düzenleniyor.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 18 ilde TUSKON ve üye şirketlere operasyon düzenleniyor.

Operasyon kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor. Gözaltı listesinin bir numarasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral var.

187 ŞÜPHELİNİN TAM MALVARLIKLARINA EL KONULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildi.

60 İSİM GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmaya sokulan 187 isimden, aralarında Faruk Güllü ile Nejat Güllü ve Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

18 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu sabah erken saatlerden itibaren harekete geçti. Polis, 18 ilde 204 adrese operasyon düzenlendi ve adreslerde aramalar başlatıldı.

İSTANBUL'DA 100'E YAKIN ADRESE OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik başta Fatih, Şişli, Kağıthane, Pendik ve Şile ilçelerinde tespit edilen 100'e yakın adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Söz konusu ev ve iş yerlerinde arama yapan ekipler, bazı şüphelileri gözaltına aldı. Operasyon kapsamında arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

ÜNLÜ PATRONLAR GÖZALTI LİSTESİNDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

OFİSİNDE KİTAPLAR VE PLAKET ELE GEÇİRİLDİ

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın evi ve ofisinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda Kavurmacı'nın ofisinde FETÖ/PDY elebaşılığından gıyabi tutuklu Fetullah Gülen'in kitapları ve plaketi ele geçirildi.

204 ADRESTE ARAMA

Bunun üzerine Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın da aralarında bulunduğu 204 adreste arama başlatıldı.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında tüm şüpheliler hakkında, ''terör örgütüne üye olmak'' ve ''terör örgütüne finans sağlamak'' suçlarından işlem yapılacağı kaydedildi. 

AYDINLI GRUP

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştirildi. Hakkında gözaltı verilenler arasında Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu’nun da bulunduğu belirtildi. İşadamlarının ve iş adreslerinde de arama yapıldı. Ardından mal varlıklarına el konuldu.

TUSKON BAŞKANI BAŞ ŞÜPHELİ

Gözaltı listesinin ilk sırasında ise 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz' diye tehdit eden konuşması ile akıllarda yer edinen TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral bulunuyor. Meral'in tehdit konuşmasını ayakta alkışlayan ve sosyal medyadaki görüntülerde ayakta alkış tutarken görülen çok sayıda FETÖ'cü işadamı da gözaltı listesinde... Birçoğu gözaltına alınmış durumda. Rızanur Meral'in ise yurtdışına firar ettiği biliniyor.