BIST 9.604
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.475,88
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda çeteye darbe

Küçükçekmece ve Eminönü'nde çete oluşturarak çeşitli suçlar işledikleri belirtilen 12 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Küçükçekmece ve Eminönü'nde “adam kaçırma”, “alıkoyma”, “silah zoruyla senet imzalatma” ve “ tehdit” olaylarını gerçekleştiren bir suç örgütünün faaliyetleri tespit edildi.

Polis ekiplerince 13 Şubatta düzenlenen ve “Toz” adı verilen operasyonda, aralarında çetenin lideri olduğu belirtilen Şeref Ö'nün de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet çete liderine ait sahte nüfus cüzdanı, 2 adet av tüfeği, 4 adet şarjör ve çok sayıda mermi, 1 adet uzun namlulu silaha ait dürbün, 1 adet elektrikli şok aleti, 9 adet kurusıkı tabanca, 6 adet kama, 46 adet bıçak ve 6 adet muşta ele geçirildi.

Polis yetkilileri, suç örgütünün elebaşı Şeref Ö'nün 7 yıl önce benzer suçlardan tutuklandığı, geçen yıl tahliye olduktan sonra cezaevi arkadaşları ve eski arkadaşlarıyla yeniden örgütlendiğini kaydettiler. Yetkililer, Şeref Ö'nün, daha önce farklı olan soyadını değiştirdiğini de ifade ettiler.