BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
GÜNCEL

İstanbul’da Amerikalı yaşlı adam gasp edilerek öldürüldü

İstanbul, Şişli'de yaşayan 80 yaşındaki ABD uyruklu kişi, kalacak yeri olmadığı için yanına aldığı Suriyeli genç ve arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, 17 Ağustos Cuma günü saat 16.00 sıralarında Şişli İnönü Mahallesi Çimen Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Amerika’da ve Suudi Arabistan’ta 15 yıl ilaç fabrikasında çalıştıktan sonra emekli olan 80 yaşındaki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Looren İrville Senseman, 15 yıl önce Türkiye’ye geldi. Emekliliğini Türkiye’de yaşayan adam, Taksim Meydanı’nda bir süre önce Suriye uyruklu Baha Haj H.(21) ile tanıştı. H. ile bir süre konuşan Senseman, kalacak yeri olmadığı ve aç olduğunu söyleyince onu evine aldı.

Evde birlikte yaşamaya başlayan ikiliden H., adamın evinde antikaların ve değerli eşyaların olduğunu fark ederek hırsızlık yapmak için arkadaşı Marey El E.’yi (19) aradı. Plan yapan 2 arkadaştan adamın yanında kalan H., olay günü sigara alma bahanesiyle Senseman ile dışarıya çıktı. Bir süre sonra eve dönen H., kapıyı anahtarla açtığı esnada Senseman’ın ağzını eliyle kapatıp karnından 3 kez bıçakladı. Ardından arkadaşı E. ile içeriye giren H. adama ait dizüstü bilgisayar, antika eşyalar, eşya dolu valiz, cep telefonu, evin anahtarı ve İETT kartını alarak evden çıktı. Zanlıların evden çıktığı o anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Amerikalı adamın cep telefonunu satınca yakalandılar

Sitene Ekle
Etiketler