BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da 5 bin polisli dev uygulama

İstanbul Emniyeti, 5 bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştiriyor. Operasyonlara polis helikopteri de destek veriyor.

Abone ol

İstanbul polisi dün gece 39 ilçede karış karış asayiş uygulaması yaptı. İl genelindeki uygulamaya 5 bin polis katılırken, polis helikopteri de havadan destek verdi.

İstanbul'un 39 ilçesinde dün yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla, helikopter destekli geniş çaplı asayiş uygulaması yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünce "Yeditepe Huzur" adı verilen uygulamaya, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, asayiş, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin aralarında olduğu yaklaşık 5 bin polis katıldı.

BELİRLENEN ADRESLERDE ARAMA

Bu kapsamda, önceden belirlenen noktalarda bazı kişiler, araçlar ve iş yerlerinde aramalar gerçekleştiriliyor. Polis ekiplerinin şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yaptığı uygulamada, aranan şahıslar, silah ve bıçak taşıyan şüphelilerle uyuşturucu satıcıları üzerinde duruldu.

Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamada, polis helikopteri de destek veriyor. Polis ekipleri, bulduğu suç unsurlarına el koyarken ve şüpheli kişilere gözaltı işlemi yaptı.