BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da 19 ocak salı okullar tatil mi? Vasip Şahin salladı

İSTANBUL 'da dün okullar tatildi peki bugün okullar tatil mi? İstanbul Valisi Vasip Şahin 19 ocak salı günü tatil bekleyen öğrencilere twitterdan haberi verdi.

Abone ol

İSTANBUL 'da okullar bugün 19 ocak salı günü tatil mi? İstanbul Valisi Vasip Şahin twitterda kar tatili bekleyen öğrencilerin gündemine oturdu. Şahin beklenen haberi akşam saatlerinde twitter'dan duyurdu. İstanbul'da eğitime 19 Ocak salı günü devam kararı alındı.

Vasip Şahin pazar gecesi 'okulların tatil olduğunu' duyurduğu twit ile sosyal medyada paylaşım rekoru kırmıştı. 1 günlük kar tatilinin tadını çıkaran öğrenciler bu kez 19 ocak salı günü için Vasip Şahin'i mesaj yağmuruna tuttular.

ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Akşam saatlerinde twitter'dan açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini yitireceğini söyledi, bu nedenle eğitime devam edileceğini duyurdu.

VASİP ŞAHİN TWITTERDA GÜNÜN EN POPÜLER ADAMI

Sosyal medyada öğrenciler Vali Vasip Şahin'in twitter hesabını sıkı takibe alırken ilginç mesaj ve twitler atmışlardı;

istanbul valisi vasip şahin caps okullar tatil mi
istanbulda okullar tatil mi twitleri tweet

istanbulda yarın 19 ocak okullar tatil mi

İSTANBUL KAR YAĞIŞI SON DURUM NE?

Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) karla mücadele ekipleri, yağışın uçuşları aksatmaması için Atatürk Havalimanı apronunda çalışmalarını sürdürüyor.

Türk Hava Yolları (THY), Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarındaki yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ve yarın iç ile dış hatta 399 seferini iptal ettiğini duyurdu.  Atlasglobal Hava Yolları, Onur Air ve Pegasus da aynı gerekçeyle planlanan birçok uçuşu iptal etti.

İSTANBUL hava durumu raporuna göre kar yağışı yarın yani 19 ocak salı günü de devam edecek. Meteoroloji hava durumu açıklamasında sıcaklığın İstanbul'da daha da düşeceğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle 4 bin kilometre yol ağında vardiyalı görev yapıyor.

METROBÜS VE İETT EK SEFERLERİ

52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu ise 32 araçla sürekli ulaşıma açık tutuluyor. İETT, kar yağışları süresince vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için ek otobüs seferleri koydu. Metro seferleri ise sıklaştırıldı.

Tuzla-Akfırat'ta kar kalınlığı 20, Pendik, Arnavutköy, Zekeriyaköy'de 14, Beykoz, Sarıyer, Sultanbeyli'de 10, Eyüp, Bayrampaşa, Kağıthane, Küçükçekmece, Çamlıca'da 5, diğer semtlerde ise 3-4 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Biriminin hava tahmin verilerine göre, kar yağışının salı akşamına kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.