BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da 19 Mayıs önlemleri

İSTANBUL Valiliği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın tüm yurtta olduğu gibi kentte de çeşitli etkinliklerle ve coşku içinde kutlanacağını, bununla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Abone ol

İSTANBUL Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak imkansızlıklar içinde başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 98. yıl dönümünde, İstanbul'daki kutlama programı Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacak.

Etkinlikler, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda, İstanbul Valiliğince hazırlanan tören programıyla devam edecek.

CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak.

Beylikdüzü Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi korosunun seslendireceği marşların ardından programda, Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç konuşma yapacak, sinevizyon gösterimi sunulacak, öğrenciler şiirler okuyacak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren engelli sporcuların gösterisi ve milli sporculardan oluşan tekvando grubunun sportif gösterisi izlenecek.

Program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ. Spor AŞK grubunun "Gençlik ve Spor" temalı gösterisi ile sona erecek.

Programda ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.