BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a çamur yağdı!

İstanbul'da ve Kocaeli'de toz bulutu nedeniyle gökyüzünden çamur yağdı.

Abone ol

Kocaeli'de, sabah saatlerinde gökyüzünü kaplayan toz bulutları çamur yağışına neden oldu.

Sabah erken saatlerde iş yerlerine gitmek için araçlarının başına gelen vatandaşlar, araçlarının üzerini baştan aşağıya çamur kapladığını görünce gözlerine inanamadı.

VATANDAŞLAR GÖRDÜKLERİNE İNANAMADI 

Kocaeli'de sabah saatlerin çamur yağdı. Libya üzerinden gelen toz bulutları İzmit'te gökyüzünü kapladı. Yağmurla birleşen toz, yere çamur olarak düştü. Sabah erken saatlerde evlerinden çıkıp iş yerlerine gitmek için araçlarının başına gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şok oldu.

ARAÇLARIN ÜZERİ TAMAMEN ÇAMURLA KAPLANDI

Yağmurdan etkilenen araçların üzeri tamamen çamurla kaplanırken, bazı vatandaşlar ellerine aldığı bezlerle arabalarının camlarını sildi. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirten vatandaşlar, araçlarını temizlemek için yoğun çaba sarf etti.

TOZ BULUTU  LİBYA ÜZERİNDEN KOCAELİ VE İSTANBUL'A KADAR GELDİ

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Meteoroloji Müdürü Ahmet İnci, toz bulutunun Libya üzerinden Kocaeli ve İstanbul'a kadar geldiğini belirterek, "Libya üzerindeki toz kumları bu defa Kocaeli ve İstanbul'a kadar geldi. Bunun nedeni yüksek seviyeli güneyli rüzgarların kuvvetli olarak bölgeye esmesi. Yağışlar öğleden sonra da toz ve çamur yağışı şeklinde devam edecek. Yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesini bekliyoruz" dedi. İnci ayrıca, çamur yağışı ile birlikte görüş mesafesinde daralmalar olacağını ifade ederek, sürücüleri uyardı.