BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.493,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a yaklaşıyor hava durumu tahmincilerini şaşırttı

İSTANBUL hava durumu için meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar'dan uyarı geldi. Doluyla karışık yağmur Kırklareli'ni vurdu İstanbul'a geliyor. Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar "Bugün İstanbul hava durumu için tahminciler zorlanacak' dedi. Yarın yani cuma sabahı İstanbul'da şiddetli yağış var.

Abone ol

İSTANBUL için hava durumu tahmincileri alarm verdi. Trakya üzerinden İstanbul'a doğru gelen yağmur önce Kırklareli'ni vurdu. Dolu ile birlikte etkili olan yağmur sebebiyle köpekler bile kaçıştı.

Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar da twitter hesabından 'İstanbul hava durumu' için uyarı yaptı. Zor bir hava tahmini olacağını belirten Ahmet Uçar şunları yazdı;

AKOM uyardı İstanbul hava durumu dolu var var mı?

-Bugün İstanbul için tahmincileri yapılması oldukça zor bir tahmin bekliyor. Öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış oluşma ihtimali var. Gök gürültülü sağanak yağışla birlikte bugün Avrupa yakasında yerel olarak dolu şeklinde yağış ihtimali düşükte olsa bulunmaktadır.

İstanbul'da cuma sabahına dikkat!
-İstanbul'da asıl etkili yağışın yarın sabah saatlerinde meydana gelmesi beklenmektedir. Sabah trafiğinde aksamalara yol açabilir. Balkanlar üzerinden yurdumuza soğuk hava taşınımı olmakta sıcaklıklar düşmeye başladı. İstanbul dün 39 C. oldu. Bugün 29 yarın 24 bekleniyor.

Meteorolojinin hava durumu uyarısı:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesinden yayınladığı hava durumu tahmininde yarın için İstanbul'a yağmur uyarısı verdi. Bugün ise Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri gökgürültülü sağanak yağışın etkisinde.

KÖPEKLER BİLE KAÇTI
Sabah saatlerinden itibaren Kırklareli'de aniden etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi, bazı ev ve iş yerlerini su basarken, bir çok araç da yolda kaldı. İstanbul'a doğru gelen yağış yaklaşık 1 saat sürdü. Zaman zaman dolu da etkili olunca köpekler otobüs duraklarına sığındı.

DOLUYLA KARIŞIK YAĞMUR GELİYOR
Yağış nedeniyle birçok mahallede su birikintileri oluşurken, yayalar zor anlar yaşadı. Zaman zaman dolu yağışının da etkili olduğu kentte Karakaş, Karacaibrahim ve İstasyon mahallelerinde su birikintileri nedeniyle bir çok araç yolda kaldı. Yolda kalan araçlar Kırklareli Belediyesi ekipleri tarafından bulundukları yerden kurtarıldı. Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bir saatte metrekareye 25 kilogram yağışın düştüğü kentte yağışın gün boyu süreceği tahmin ediliyor.