BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a metro ve Marmaray müjdesi!

İstanbul'daki raylı sistemler arası büyük entegrasyon sağlayacak olan 'Aksaray-Yenikapı' metro hattı 9 Kasım'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açılacak.

Abone ol

Yeni hatla Kartal'dan yola çıkan bir kişi, Atatürk Havalimanı'na kadar raylı sistemle seyahat edebilecek.

Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Yenikapı metro istasyonunun 15 Şubat 2014'te o dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılmasının ardından, pazar günü de İstanbul'un raylı sistemine yeni bir halka daha eklenmiş olacak.

KESİNTİSİZ YOLCULUK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019'da 430 kilometre, sonrasında da 776 kilometre uzunluğunda modern metro ağı hedefine doğru ilerlerken, Aksaray-Yenikapı metro hattının hizmete girmesiyle İstanbul'daki raylı sistemler de birbirine bağlanmış olacak.

ULAŞIM NEREDEN NEREYE OLACAK?

Aksaray-Yenikapı metro hattıyla Kartal'dan Atatürk Havalimanı'na kadar raylı sistemle seyahat etme imkânı sunulurken Üsküdar'dan Başakşehir'e, Maltepe'den Bağcılar'a, Göztepe'den Mahmutbey'e, Kadıköy'den Aksaray'a, Taksim'den Atatürk Havalimanı'na, Levent'ten otogara, Maltepe'den Esenler'e ve Maslak'tan da Bayrampaşa'ya raylı sistemle kesintisiz yolculuk yapılabilecek.

Marmara Üniversitesi İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, "Bu hatla İstanbul'daki raylı sistemler arasında entegrasyon sağlanacak" dedi.