BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.475,11
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorunun yanıtı belli oldu. İstanbul'a yılın ilk karı salı günü başlayacak çarşamba günü etkisini arttıracak.

Abone ol

İstanbul'a yılın ilk karı 30 Aralık Salı günü karla karışık yağmur şeklinde yağacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a 30 Aralık Salı gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının geleceğini belirterek, "Salı karla karışık yağmur, çarşamba ise kar bekliyoruz" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul'a mevsimin ilk karı, salı günü düşecek. Aynı gün hava sıcaklığının en yüksek 5, en düşük 2 derece olması ve karla karışık yağmur yağması bekleniyor. Kentte çarşamba günü ise yağışın kara dönüşeceği, sıcaklığın da bir dereceye düşeceği tahmin ediliyor.

Şen, yaptığı değerlendirmede, güney akımlı rüzgarlar nedeniyle pazartesi İstanbul'da sıcaklığın 10 derecenin üzerinde olmasının beklendiğini söyledi.

Kentte salı gününden itibaren Trakya'dan gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkili olacağını dile getiren Şen, "Yağış Trakya'dan başlayacak. Aynı gün İstanbul'un kuzeybatısında da karla karışık yağmur var. Çarşamba günü ise kar yağışı var. Yılbaşında yüksek yerlerin beyazlama ihtimali yüksek. Yani salı karla karışık yağmur, çarşamba kar bekliyoruz" diye konuştu.

Şen, yılbaşından itibaren bir hafta boyunca yağmur beklendiğini anlatarak, "Ayın 7'sine kadar kar yağışı olmayacak gibi. Ancak, bu tarihte Sibirya'dan yeni bir soğuk hava dalgasının gelmesi tahmin ediliyor. Bunun yağışa etkisini ondan sonra değerlendirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi de muhtemel kar yağışına karşı önlemlerini aldı.

ANKARA YOLUNDA KONVOY OLUŞTU

Kızılcahamam ilçesinde kar yağışı nedeniyle uzun araçların geçişine izin verilmiyor.

Sağanağın ardından akşam yağmaya başlayan şiddetli kar, Kızılcahamam D-750 karayolu Akyarma mevkiinde bir kamyonun yolda kaymasına neden oldu. Yolun kapanması nedeniyle Bulak Köyü mevkiinde uzun araç konvoyu oluştu.

Trafik ekipleri bölgede şiddetli kar nedeniyle uzun araçların geçişine izin vermezken karayolları ekipleri yolu trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BOLU'DA KAR BAŞLADI

D-100 karayolu ve Tem otoyolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı.

D-100 kara yolu ve Tem otoyolunun Bolu Dağı kesiminde sabah saatlerinde başlayan sağanak yerini akşam saatlerinde kara bıraktı. Bolu Dağı'nda kar yağışı özellikle Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkinde etkili oluyor. Karayolları güzergahta karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Trafik ekipleri sürücüleri, bölgede etkili olan kar yağışına karşı dikkatli olması konusunda uyarırken, yakın takip, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamalarını istedi.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA AÇILDI

Siirt'te kar yağışı nedeniyle yolları kapanan 120 köy yolu tekrar ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Aralık'ta etkili olan kar yağışının ardından özellikle Şirvan ve Pervari ilçelerinde köy yollarının kapandığını, bu yolları açmak için ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Ekiplerinin kar yağışına hazırlıklı olduğunu, kapalı olan 120 köy yolunun tekrar ulaşıma açıldığını anlatan Gündoğan, şuan ekiplerinin köylerde yolları ve çamur yığınlarını temizlediğini belirtti.

Gündoğan, "Ekiplerimizi olası kar yağışlarına karşı en fazla köy yollarımızın kapandığı bölgede hazır bulunduruyoruz. Şuan itibarı ile yolu kapalı olarak köy yolumuz yoktur" dedi.

25252.jpg