BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.479,81
HABER /  SPOR

İstanbula kar hangi gün yağacak?

Ilık günlere elveda. Bugünden itibaren kış yeniden yüzünü gösterecek. Hafta başında kar yağışı bekleniyor.

Abone ol

Balkanlardan gelecek soğuk hava beraberinde kar yağışı da getirecek. Önümüzdeki hafta sıcaklıklar 6-7 derece düşecek ve birçok yerde kar yağışı bekleniyor. Muğla’da bile kar görülecek.

Şubat ayının ilk haftasında bahar havası yaşayan Türkiye, bu hafta ılık havayla birlikte bol yağış aldı. Bugünden itibaren kış yeniden yüzünü gösterecek. Bugün soğuma Marmara ve Ege’den başlıyor, Trakya’da kar yağışı görülecek.

İstanbul’da bugün de devam edecek yağmur, pazartesi ve salı günü karla karışık yağmura dönüşecek. Sıcaklık da pazardan itibaren bir hafta boyunca 5 dereceyi fazla geçemeyecek.

LODOS UYARISI

Bugünün günlük yaşamı etkileyecek en önemli meteorolojik olayı, iç bölgelerde esecek şiddetli lodos fırtınası olacak. Konya ve Ankara’dan başlayarak, Kayseri, Çorum ve Samsun’a kadar İç Anadolu ve Orta Karadeniz boyunca fırtına var. Fırtına soba zehirlenmelerinin yanında, çatıları uçurup ağaçları devirebilir, dikkatli olunmalı. Lodos Güney Ege ve Antalya’da da kuvvetli esecek.

SOĞUK HAVA İÇ KESİMLERE İLERLEYECEK

Yarından itibaren soğuk hava iç kesimlere kadar ilerleyecek, İç Ege, İç Anadolu, Ankara, Bolu ve Doğu’ya kadar karla karışık yağmur görülecek. Hatta Muğla’da dahi kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar Marmara, Ege ve iç kesimlerde 5 derecenin altına inecek. Başta Antalya olmak üzere güneyde yarın sıcaklıklar 10 dereceye gerileyecek ve yağmurlar sürecek.

Pazartesi günü de iç kesimlerdeki birçok kentte yağışlar kar şeklinde sürecek. Önümüzdeki haftanın geneli çok soğuk geçecek.