BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.439,22
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a kar erken geldi saatlik hava durumuna bakın!

İSTANBUL için beklenen kar erken geldi. Meteorolojinin yayınladığı İstanbul hava durumu tahminine göre perşembe günü kar yağacaktı. Ancak Edirne ve Kırklareli'nde okulları tatil ettiren kar İstanbul'a erken vardı. İşte saatlik hava durumu tahminleri;

Abone ol

İSTANBUL hava durumu tahminlerindaki kar yağışı bir gün erken geldi. Kağıthane, Beşiktaş, Başakşehir, Çatalca, Beykoz, Çekmeköy ve Zeytinburnu'nda kar yağışı görülürken, Kadıköy ve Üsküdar'da da karla karışık yağmur yağıyor.

Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı hızla düştü. İstanbul'da kar yağışı asıl etkisini 1 Mart Perşembe günü gösterecek. Aşağıdaki video kaydındaki görüntüler Silivri'de yeni çekildi. Silivri'den Beşiktaş'a kadar olan kesimde yer yer kar yağışı sürüyor.

METEOROLOJİ MÜDÜRÜ : KAR YARIN AKŞAM ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da çok bulutlu ve yağmurlu havanın zaman zaman kentte karla karışık yağmura dönüştüğünü söyledi. Kocaman, yağışın akşam saatlerine kadar aralıklı olarak karla karışık yağmur şeklinde devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Daha çok Avrupa Yakası'nda görülen kar yağışı akşam kesilecek. Hava sıcaklığı yarın artarak 6-7 dereceye kadar çıkacak. Yarın sabah kentte yağmur görülüyor. Yağmurun gün boyu etkili ve kuvvetli olması bekleniyor. Yarın akşam saatlerinden itibaren de havanın birden soğumasıyla karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Sıcaklığın eksi 2'ye kadar düşmesi bekleniyor. Perşembe sabahı bu sistem İstanbul'u terk ederek doğuya kayacak." 

Kocaman, perşembe günü sıcaklığın 2 derece civarında olacağının tahmin edildiğini belirterek, perşembe ve cuma sabah saatleri için buzlanma ve don uyarısında bulundu. Kocaman ayrıca hafta sonu sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini kaydetti.

İstanbullu bu yıl kara hasret kalmıştı. Kar yağışının sürpriz yapıp erken gelmesi yüzleri güldürdü. Meteorolojinin sitesindeki tahminlere göre kar yağışı cuma günü etkisini yitirecek. İşte meteoroloji ve diğer hava durumu tahmin sitelerindeki İstanbul için veriler saatlik tahmin:

istanbul saatlik hava durumu

İstanbul'un 5 günlük hava durumu tahminine göre yarın yağmurla karışık kar yağışı etkili olacak. 1 Mart perşembe günü İstanbul'da yılın en etkili kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı da eksi 2 derecelere kadar inecek. Bu kar tadımlık olacak çünkü hemen ertesi günü güneş çıkacak ve karı hızla eritecek. Cumartesi günü de hava sıcaklığı 10 derecenin üstüne çıkacak.

EDİRNE VE KIRKLARELİ'NDE OKULLARI TATİL ETTİREN KAR

Edirne'de akşam saatlerine kadar ince ince ve zaman zaman da sulu şekilde yağan kar bir anda yoğun olarak yağmaya başladı. Kısa sürede zemin ve çatılar beyaz örtüyle kaplandı. Hava sıcaklığının 1 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının sabaha kadar devam etti. Bunun üzerine Edirne valiliği okulların tatil edilmesine karar verdi.



Kırklareli Valilği okullara kar tatili verdi : Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altındaki Kırklareli'nin önce yüksek kesimlerinde ardından kent merkezinde etkili oldu. Kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı. Trafik ekipleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde araçların zincirsiz ilerlemesine izin vermiyor. Hava sıcaklığının eksi 1 derece ölçüldüğü kentte, Çarşamba gününe kadar kar yağışının etkili olması bekleniyor. Bu sebeple de kentte okullar tatil edildi.