BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,68
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İstanbul'a bir dünya üniversitesi geliyor

Strateji ve Finans Uzmanı Ali Serim, İstanbul’da, dünyanın en iyilerinin izinden gidebilecek nitelikte çok kapsamlı bir üniversitenin müjdesini verdi.

Abone ol

İSTANBUL Amerikan Üniversitesi için geri sayım başladı. 

Eğitim sektörü yatırımlarının önemini vurgulayan Ali Serim, kendisi tarafından başlatılan bir inisiyatif önderliğinde "İstanbul Amerikan Üniversitesi" konseptinde ve adında bir Vakıf Üniversitesi kurmak için çalışmalara başlandığını duyurdu.

ÖDÜLLÜ AKADEMİSYENLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK

Ali Serim yapmış olduğu açıklamada "Günümüz nesli daha pratik, daha sorgulayıcı ve interaktif, daha kaliteli bir eğitimle kariyerini inşa etmek ve dünya dili haline gelen İngilizceyi ana dili gibi konuşurken başka dilleri de geliştireceği bir eğitimin peşinde. Öğrencilerin yönetiminde katkı sahibi olacağı yeni bir sistem kuracağımız bu kurumda üniversiteyi ilgilendiren kararlar, öğrenciler, çalışanlar ve öğretim üyelerinin eşit biçimde temsil edildiği kurullarca alınacak ve toplumsal mutluluğu arttırmayı amaçlayan, demokratik bir yapıya sahip düzenlemelere ve kurallara öncelik tanıyan bir sisteme sahip muazzam bir eğitim kurumunun hayalini kuruyorum. Lisans eğitimi alan öğrencilerin belli bir mesleğe yönelik olmayan genel kültür eğitimine önem veren yaklaşımı olacak ve eğitim sırasında farklı konularda öğrencilerin görüş açılarını geliştirmek ve çok yönlülüğünü artırmak hedeflenecek. İnanıyorum ki geleceğin Türkiyesinin liderleri böyle bir eğitime sahip olacaktır" dedi.

İSTANBUL AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ NE ZAMAN DERSLERE BAŞLAYACAK?

"Hayalim dünyanın en yetkin, otorite konumuna geldiği kabul gören ödüllü akademisyenlerini ülkemiz gençleriyle buluşturarak başta Ekonomi, Antropoloji, Uluslararası İlişkiler, İletişim Bilimleri, Sanat Tarihi, Felsefe ve Eğitim Bilimlerine konsantre olmak! Bunu yaparken başlıca Amerikan üniversiteleriyle işbirlikleri tesis edeceğiz" diyen Ali Serim Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi kültürel birikimini iyi bilen, hayatı rasyonel biçimde ele alan, akli yaklaşımı düstur edinirken inanç sistemlerini kıymetlendiren, bireyselciliği irdeleyen, çalışkanlığı en önde tutan, özgürlüğe olmazsa olmaz olarak yaklaşan, toplumsal problemleri görmezden gelemeyen mezunları olan bir kurumu hayata geçirmenim mutluluğunu yaşamak için gayret sarfedeceğini ve hedefinin projeyi 2023 yılında realize etmek olduğunun altını çizdi.

TÜRKİYE'NİN İLK DEMOKRASİ ARAŞTIRMA MERKEZİ

Kurulacak olan üniversite ile birlikte demokrasi konusunda araştırma ve geliştirmeler yapacak bir merkezinde açılacağını belirten Ali Serim, “Üniversite bünyesinde kurulacak, demokrasi konularını araştırarak bu konuda  ileri düzey eğitimler verecek olan bu merkez Türkiye’nin ilk demokrasi araştırma merkezi olacak” dedi.

ALİ SERİM KİMDİR?

Stratejist ve Finans Uzmanı, Yıldız Sarayı Vakfı Yön. Krl. Üyesi, İngiltere Merkezli The RSA’nın tek Türk Üyesi, ICOM ve UNESCO Milli Komisyonu Yerlerinden Edilmiş Kültür Varlıkları İhtisas Komitesi üyesidir.

Serim’in, aynı zamanda, farklı sektörlerde faaliyet gösteren çeşitli firmalarda yönetim kurulu üyelikleri bulunmaktadır.

“Advisory Services” üzerinden ulusal ve uluslararası bazda şirket ve şahıslara finans ve yatırım danışmanlığı yapmaktadır.

2014 yılında Ukrayna’nın Kiev Milli Taras Shevchenko Üniversitesi (Taras Shevchenko National University of Kyiv) tarafından Şeref Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Yayınlanmış çok sayıda gazete makalesi ve Hürrem Sultan'ın Torunları ve Constantinople 1918 Konstantiniyye ismiyle basılmış 2 kitabı bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.