BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İstanbul'a 8 farklı deniz canlısı getirildi

Kanada'nın Pasifik kıyısında bulunan sualtı Kelp Ormanları'nda yaşayan 8 farklı deniz canlısı, İstanbul Akvaryum'da yaşamaya başladı.

Abone ol

İstanbul Akvaryum'dan yapılan açıklamada, dünyanın en üretken ve dinamik ekosistemlerinden biri kabul edilen sualtı Kelp Ormanları'ndan 8 farklı türdeki deniz canlısının, 3 günlük yolculuğun ardından İstanbul'a getirildiği belirtildi.

Sarı kuyruklu iskorpit, siyah iskorpit, bakır iskorpit, kaplan iskorpit, gümüş akbalık, kelp greenling, siyah levrek ve garibaldi balıklarının, Florya'daki İstanbul Akvaryum'un Pasifik alanında yaşamaya başladığı aktarılan açıklamada, canlılara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Soğuk sularda yaşamlarını sürdüren 8 farklı türdeki deniz canlısının birbirinden ilginç özellikleri bulunuyor. Yeni evlerinin keyfini süren balıklar arasındaki garibaldi balıkları denizlerin 'taş fırın erkeği' olarak biliniyor. Karizmatik görünüşleriyle gönülleri çelen garibaldi balıkları, savunma anında ise aşırı saldırgan davranışlar sergiliyor. Denizlerin en çapkını olarak anılan siyah levrek balıklarının dikkati çeken özelliği ise dişi türlere kur yapmak için dans etmeleri. Siyah levrek balıklarının incecik turuncu dudaklarının üzerinde bıyıkları bulunuyor."

Açıklamada, dünya üzerindeki tüm denizlerin temalandırma alanlarını içerisinde barındıran ve Amazon Yağmur Ormanı bölümüne sahip İstanbul Akvaryum'un, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında açık bulunduğu bildirildi.

deniz.20150304160639.jpg