BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31
HABER /  GÜNCEL

İstanbul ve Ankara'da kar tatili oldu mu?

İstanbul ve Ankara'da kar yağışının etkili olması bekleniyor. Ankara ve İstanbul'da 29 Aralık ve 30 Aralık'ta okulların tatil olma ihtimali güçlendi. Valiliklerin okullar için kar tatili kararı alması halinde sitemizde yayınlanacaktır.

Abone ol

İSTANBUL ve Ankara'da okullar tatil mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 ve 30 Aralık tarihlerinde Ankara ve İstanbul'da yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Kar yağışı nedeniyle Ankara Valiliği, okulların 29 Aralık Perşembe günü okulların il genelinde tatil edildiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce ve Karabük'te etkisini artıracak yağışların şehir merkezlerinde bu gece genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek rakımdaki ilçeler ile Bilecik, Bolu ve Karabük çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor.

Yağışların, 29 Aralık perşembe gününden itibaren il merkezlerinde de kar yağışına dönmesi ve cuma günü sabah saatlerine kadar yer yer yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği öngörülüyor.

Kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte zaman zaman tipi şeklinde etkisini devam ettirmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Ankara hava durumu ankara okullar tatil mi

ANKARA'DA BEKLENEN KAR GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre önümüzdeki 3 gün kar yağışı bekleniyor. En düşük hava sıcaklığı -6 olurken, pazar günü ise Ankara'da güneş yüzünü gösterecek.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Ankara ve İç Anadolu bölgesinde yarın tekrar başlayacak kar yağışlarının 4 gün boyunca aralıklarla Cumartesi günü akşam saatlerine kadar etkili olacağı ve bölge genelinde ortalama 10 cm ve üzerinde kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor.

Konya ve Karaman illerimiz geçtiğimiz hafta yağan karın üzerine dün ve bugün meydana gelen kar yağışları ile Konya’da 45, Karaman’da 85 cm ile tarihinin en yüksek kar kalınlığına erişti. Bu hafta sonuna kadar bu illerimizin de bulunduğu İç Anadolu bölgesinde kar yağışlarının etkili olması beklendiğinden aşırı kar yükünden dolayı çatı çökmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meydana gelecek yoğun kar yağışları nedeniyle İç Anadolu’yu Akdeniz’e ve Marmara bölgesine bağlayan karayollarında buzlanma ve don olayının da etkisiyle ulaşımda aksamalar olabileceğinden vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar yurdun batı bölgelerinde azalarak mevsim normallerinin biraz altında, iç ve doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.