BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Valiliği'nden kar tatili haberi

İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda 19 Şubat tarihinde bir gün eğitime ara verildiğini duyurdu. İstanbul Valiliği'nin açıklaması;

Abone ol

İSTANBUL Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulllar ile anaokullarında eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamalara kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkisini artıracak devam edeceği ve don olayları karşısında vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı sonrası yaptığı açıklamada,  kar yağışı nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime yarın bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi. 

Valilikten yapılan açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar yoğun şekilde devam etmesi ve kuvvetli don olayının beklendiği belirtildi.
 
Öğrencilerimizin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime yarın bir gün ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedilen açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.
 
İstanbul Valiliği, kar nedeniyle bugün de eğitime bir gün ara vermişti. 

İSTANBUL BOĞAZI AÇILDI 
 
Yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle saat 08.10'dan itibaren çift yönlü gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı açıldı.
 
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, çift yönlü gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı'nda trafik normale döndü. 

İSTANBUL'DA TRAFİK FELÇ OLDU 
 
TEM otoyolu Hadımköy-Mahmutbey arasındaki trafik, yoğun kar yağışı nedeniyle kademeli veriliyor. 
 
Kentte iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmesi ve vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmesi, düne göre trafiği rahatlattı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin tuzlama ve yol açma çalışmaları sonucunda Boğaziçi ve FSM köprüleri de dahil olmak üzere şehir içinde trafikte büyük sıkıntı yaşanmazken, merkezden uzak bölgelerde tipi trafiği olumsuz etkiledi. 
 
TEM otoyolu Hadımköy-Mahmutbey arasındaki yolda, tipi nedeniyle tırların rampada kalması uzun araç kuyrukları oluşturdu. Bir süre trafiğe kapanan yolda ulaşım, çalışmaların ardından kademeli sağlanıyor.
 
D-100 karayolunun bazı bölgelerinde de zaman zaman trafik durma noktasına geldi. Haramidere kesiminde rampayı çıkamayan zincirsiz ve kar lastiksiz araçlar trafiği aksattı. Bazı sürücülerin durma noktasına gelen trafikte araçlarından inerek, zincir takmaya çalıştığı görüldü. Bazı sürücüler de araçlarını ara sokaklara park edip, yollarına toplu taşıma araçları veya yaya olarak devam etti. 
 
METROBÜS SEFERLERİ GEÇİKMELİ YAPILDI
 
Metrobüsler, kar yağışı nedeniyle ilerlemekte zorlanırken, duraklarda seferler gecikmeli yapıldı. Metrobüsün gelmesini bekleyen vatandaşlar, tipi nedeniyle zor anlar yaşadı. 
 
İlerlemekte güçlük çeken metrobüsler, duraklarda ardarda sıralandı. 
 
Kar yağışının zaman zaman tipiye dönüşmesiyle yayalar da yürümekte zorlandı.
 
Aşırı kar yağışının yanı sıra arıza yapan araçlar da trafik akışını etkiledi. Küçükçekmece'de bir İETT otobüsü arıza yapınca trafik sıkıştı. Vatandaşlar yolu açmak için otobüsü itti.

TÜM İÇ HAT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ 
 
Türk Hava Yolları (THY), olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın öğlene kadar olan tüm iç hat seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.
 
THY Basın Müşavirliği'nden edinilen bilgiye göre, yarın öğlene kadar tüm iç hat seferleri yapılamayacak.
 
Dış hat seferlerinin bir çoğu da iptal edilirken, yolculardan, resmi internet sitesinden uçuşlarındaki son durumu kontrol etmeden havalimanlarına gelmemeleri istendi.