BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  SEÇİM

İstanbul Valiliği'nden HDP mitingi açıklaması

İstanbul Valiliği, HDP'nin İstanbul Kazlıçeşme mitingi hakkında son dakika açıklama yaptı. Valilik, yetkinin İlçe Seçim Kurulu'na ait olduğunu belirtti.

Abone ol

İstanbul Valiliği, 30 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Kazlıçeşme'de yapılması planlanan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) mitingi hakkında açıklama yaptı.

İstanbul Valiliği'nin son dakika yaptığı açıklamada, “28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren seçimlere kadar her türlü açık hava toplantılarına izin verme ya da vermeme yetkisi ve takdiri tamamen İlçe Seçim Kurullarına aittir” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ "SORUN ÇÖZÜLDÜ" DEMİŞTİ!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan iptal edilen Kazlıçeşme mitingi sorun çözüldü açıklaması yapmıştı.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Selahattin Demirtaş, "İstanbul Kazlıçeşme'de 30 Mayıs'ta yapacağımız mitinge dair sorun çözüldü. 30 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'te Kazlıçeşme'de olacağız." dedi.

selahattin-demirtaştan-son-dakika-hdpnin-i̇stanbul-kazliçeşme-mitingi-hakkinda-açiklama-yapti.-demirtaş,-30-mayista-kazliçeşme-mitinginin-yapilacağini-söyledi..png

HDP'DEN İSTANBUL MİTİNGİ AÇIKLAMASI

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, hukuken ve pratik olarak bir sorun olmadığını belirterek, Cumartesi günü Kazlıçeşme’de miting yapacaklarını söyledi.

Beyoğlu’ndaki HDP İl Binasında yapılan basın açıklamasına İstanbul il eş başkanları Cesim Soylu, Ayşe Erdem ve yöneticiler Suat Çorlu ve Sema Anıl katıldı.

''VALİLİĞİN AÇIKLAMASI YENİKAPI MİTİNGİ DEĞERLENDİRMESİ''

Açıklamayı yapan Cesim Soylu, seçim süreci boyunca bütün olanaksızlıklara ve engellemelere rağmen demokratik bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirterek, "Bizim çalışmalarımızın doruğu da, zirvesi de İstanbul’da elbette 30 Mayıs’ta yapmayı planladığımız mitingle olacaktır. İstanbul’da şu ana kadar 10’a yakın miting yaptık, yapmaya devam ediyoruz. 30 Mayıs’ta yapacağımız miting de en görkemli, katılımı en yüksek mitingimiz olacaktır. Bu mitingimizi daha önce kamuoyuna deklare etmiştik. Ancak dün özellikle sosyal medya ve basında bu mitingimizin iptal edildiği, yapılmayacağı yönünde bir takım değerlendirmeler çıktı. Doğrusu bunlar valiliğin açıklamalarına istinaden yapılmış değerlendirmelerdi. Ancak o değerlendirmeleri biz de okuduk ve valilikle görüşme de gerçekleştirdik. Buradan çıkardığımız sonuçlar, bu değerlendirmeler mitingimizin iptal olduğu yönünde değerlendirmeler değildir. Mitingimiz iptal edilmemiştir. 30 Mayıs günü bizler Kazlıçeşme’de mitingimizi en görkemli şekilde yapacağız. Valiliğin değerlendirmesi daha çok kendi planladıkları Yenikapı’daki mitingle ilgili değerlendirmelerdir. Dolayısıyla bizim mitingimizin yapılmayacağı yönünde herhangi bir değerlendirme değildir. Biz görüşmemizi de, planlamamızı da yaptık, 30 Mayıs günü saat 15.00’da tüm kitlemiz Kazlıçeşme Meydanı’nda toplanmış olacak. Biz en görkemli şekilde, bu seçim çalışmalarına yakışır şekilde mitingimizi yapacağız. Halkımıza çağrımızdır; bütün halkımız, bütün duyarlılığıyla, bütün renkleriyle, bütün coşkusuyla orada olacaktır" dedi.

i̇stanbul-valiliği,-30-mayis-cumartesi-günü-i̇stanbul-kazliçeşmede-yapilmasi-planlanan-halklarin-demokratik-partisinin-(hdp)-mitingi-hakkinda-açiklama-yapti..jpg

''ENGELLEME YOK MİTİNGİMİZ YAPILACAKTIR''

Valiliğin açıklamasında yer alan 'Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu’ndan gerekli izinler alınmamıştır’ yönündeki açıklamalar sorulan Soylu, "İstanbul’da resmi olarak seçimler için tahsis edilmiş sınırlı bir iki miting alanı vardır. Ama onun dışında İstanbul’da seçim çalışmalarının yapıldığı miting alanları vardır. Ve esasen seçim çalışmalarıyla ilgili böyle bir yasak da yoktur. Kazlıçeşme’de geniş ve miting için uygun bir alandır. Dolayısıyla biz o alanı tercih ettik. Bu noktada bir pürüz olmadığını söylüyorum. Mitingimiz yapılacaktır, bu konuda herhangi bir engelleme olmayacaktır. Bu konuda bir yasak yoktur. Sadece şu vardır; İlçe seçim kurullarının ilçe mitingleri için tahsis ettikleri alanlar vardır. Ama o alanlar dışındaki alanlarda tercih edilebilir. Bu konuda bir sıkıntı yoktur. Biz de bu alanı tercih ettik. Biz Sayın Valiyle de konuştuk. Onların açıklaması bizim miting yapmayacağımıza dönük değil, daha çok bizim önceki basın açıklamamızda, belki parti temsilcilerimizin yaptığı açıklamalara yönelik bir değerlendirmedir. Esasen kendi yapmakta oldukları mitinge dönük bir değerlendirmedir. Kendilerinin de aynı alanda miting yaptıklarını ve YSK’dan Yenikapı’yı bir mitin alanı olarak aldıklarını beyan ediyorlar. Yani bizimle ilgili değildir. Bizim durumumuzu engelleyecek bir durum değildir" dedi.

''EMNİYETLE TOPLANTI YAPACAĞIZ''

Cesim, 'ilçe seçim kurulundan izin çıkmadı’ ifadesinin hatırlatılması üzerine, "Biz emniyetle de gerekli görüşmeleri yaptık. Bugün birkaç saat sonra emniyetle mitingin planlanmasına yönelik bir toplantımız olacak. Bir pürüz yok. İlçe seçim kurulları kendi belirledikleri miting alanlarını belirlerler. Onun dışındaki yerlerin kendileriyle alakalı olmadığını, emniyeti ve valiliği ilgilendirdiğini söylerler. Hukuken bir problem ve pürüz yok. Pratik anlamda da bir sıkıntı yok. Dediğim gibi emniyetle de bunlar konuşulmuş, çözülmüş konulardır" diye konuştu.