BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

İstanbul trafiğini nasıl çözeceksin Sırrı?

Gazeteci Cüneyt Özdemir, BDP'nin muhtemel İstanbul adayı Sırrı Süreyya Önder'e 'Bize İstanbul trafiğini çözebilir misin Sırrı?' diye sordu.

Abone ol

'CHP'nin oyları bölünmesin' diyerek Sırrı Süreyya Önder'i, Sarıgül lehine adaylıktan çekilmeye çağıran Radikal yazarı Koray Çalışkan ile BDP'li Önder arasındaki sessiz gerilime, Cüneyt Özdemir de katıldı.

'KUŞ BEYİNLİDİR BUNLAR' DEMİŞTİ

Önder'in olası adaylığının Sarıgül'e yarış kaybettireceği endişesi CHP çevrelerinde sıkça dile getiriliyor. "Aradan çeklil" çağrılarına Önder, "Hükümetten böyle birşeyle kurtulunamayacağını bilmeyecek kadar kuş beyinlidir bunlar. Sanki Sırrı çekilecek. Kürtler de koşa koşa sabah akşam kendilerine küfreden CHP'ye oy verecek" diyerek olumsuz cevap vermişti.

Tartışmalara katılan Radikal yazarı Cüneyt Özdemir'e göre, Sırrı Süreyya’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adaylığının Türk siyasetinde HDP adında bir oluşumun başlangıcı olarak fitili ateşleyebilir. Pratikte bunun nasıl olacağını merak eden yazar, bugünkü köşesinde Önder'e sorular yöneltiyor:

BİZE BUNU ANLAT

Mesela önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’yi önümüzdeki seçimlerde zorlayacak tek bir konu var, ‘hayaller’. Yanlış duymadınız, geleceğe yönelik kurulan olumlu, pozitif hayaller.

Bu yüzden Sırrı eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacaksa bize Güneydoğu’nun 90’lı yıllardaki korku tünelini değil 2023 yılının İstanbul’una dair kurduğu hayalleri anlatması gerekiyor.

Mesela İstanbul’un bir numaralı sorununa dönüşen İstanbul trafiğini nasıl çözeceksin Sırrı?

Bize bunu anlat.

Nasıl bir İstanbul hayali kuruyorsun, dozerin önüne dikilip durduğun yeşil alanları nasıl koruyacak ve çoğaltacaksın? Mesela çirkin TOKİ binalarını yıkıp yerine daha estetik, daha insani kentsel dönüşüm projelerini yapmaktan bahset. Beklenen büyük İstanbul depremine dair ne yapacağını hem ekonomik hem de fiziksel olarak tek tek tarif et...

YÜRRÜ BE SIRRI

Tarif et ki Koray da ikna olsun, Gezi’ye inanıp sokaklara senin peşinden dökülen binlerce insan da bu hayale inansın, siyasetin duran adamı Mustafa Sarıgül’e bel bağlamanın bir kader olmadığını tüm AK Parti karşıtları da görsün.

Türkiye’de siyaset öyle ya da böyle yeni bir oluşumu içinden çıkaracak. Büyük Kürt barışı sonrasında eğer BDP bu dönüşümü gerçekleştiremezse dar bir bölgenin, kısır bir siyasetin demode bir uygulayıcısı olmaktan öteye geçemeyecek.

Sırrı Süreyya Önder’in İBB adaylığı bu yüzden siyasi bir meydan okuma olacaktır.

Yürrü be Sırrı...

Cüneyt Özdemir tüm

metro.20131018131210.jpg