BIST 9.732
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.436,09
HABER /  SEÇİM

İstanbul seçim sonuçları kesin kazanacak isimler

2015 genel seçimlerine 19 gün kala İstanbul seçim sonuçları merak konusu. Anketlere bakıldığında İstanbul'da kesin kazanacak isimler bakın kimler?

Abone ol

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala internethaber.com il il, aday aday seçimlerin nabzını tutuyor. Seçimin en kritik kalelerinden İstanbul'un 3 seçim bölgesinde hangi parti kaç vekil kazanabilir; işte isim isim 'kazanmasına kesin gözüyle bakılan adayların listesi...

Seçim vaatlerini ve aday listelerini sıralayan partiler, seçim mitinglerine hız verdi. Araştırma şirketlerinin seçmenin nabzını yoklamak için yaptıkları anket sonuçlarına göre hangi partinin nereden- ne kadar milletvekili çıkaracağı tahmin edilmeye çalışıyor. Türkiye'nin hızlı adımlarla ilerlediği seçim atmosferinde, sürprizlerin olması da bekleniyor.

İSTANBUL 1. BÖLGE-AK PARTİ: ERDOĞAN'IN DAMADI GÖZE ÇARPIYOR

31 vekil seçilecek olan İstanbul 1. bölgede AK Parti'de 'seçilmesine kesin gözüyle bakılan adayların arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak göze çarpıyor. Adaylığı muhalefet partilerince eleştiri yağmuruna tutulan Albayrak, 6. sıradan aday...

ekran-resmi-2015-05-18-14.28.21.png

İSTANBUL CHP 1. BÖLGE: CHP KULİSLERİNİ SALLAYAN BATTAL İLGEZDİ'NİN EŞİ GAMZE İLGEZDİ...

2011 genel seçimlerinde İstanbul 1. bölgeden 11 milletvekili çıkaran CHP'nin 2015 genel seçimlerinde kazanması yüksek ihtimal taşıyan adaylarından biri de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi olarak gösteriliyor. İstanbul'da en yüksek oyu -25 bin 520 oy- alarak ön seçimden çıkmayı başarmıştı. CHP kulislerinde “İlgezdi eşlerinden dolayı mı ön seçimden çıkmayı başardı?” soruları gündeme gelmişti.

ekran-resmi-2015-05-18-14.34.25.png

İSTANBUL MHP 1. BÖLGE: ÖNCEKİ SEÇİMDE 2 VEKİL ÇIKMIŞTI

2011 genel seçimlerinde, İstanbul 1. bölgeden 2 milletvekili çıkarabilen MHP'nin, 2015 genel seçimlerinde 3 milletvekili çıkarması bekleniyor...

ekran-resmi-2015-05-18-14.35.02.png

İSTANBUL 2. BÖLGE

İstanbul 2. bölge adaylarına bakıldığında, İsyanbul milletvekili olarak geçen dönem TBMM'ye giren AB Bakanı Volkan Bozkır'ın bu dönem de aday olduğu İstanbul'dan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

ekran-resmi-2015-05-18-14.35.30.png

İSTANBUL CHP 2. BÖLGE: SÜRPRİZ ERMENİ ADAY 'SELİNA DOĞAN'

Siyasi partilerin aday listelerini netleştirip YSK'ya listelerini sunmasının ardından Ankara'da en çok konuşulan adaylardan biri olan, CHP 2. bölge 1. sıra adayı Selina Özuzun Doğan'ın uzun yıllardan sonra parlamentodaki ilk Ermeni kadın milletvekili olacağı düşünülüyor.

Uzun yıllar Bakırköy Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yervant Özuzun’un kız olan Doğan, çok tartışılan adaylığını, "CHP içindeki değişimin en önemli kanıtı" olarak değerlendirmişti.

ekran-resmi-2015-05-18-14.35.55.png

İSTANBUL MHP 3. BÖLGE: 'ÇATI ADAY' EKMELEDDİN İHSANOĞLU

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Türkiye'nin siyasi gündemine ve hafızasına "çatı aday" yerleşen ve şimdi de MHP’den İstanbul 3. bölge 1. sıra milletvekilli adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçime kesin gözüyle bakılıyor. İhsanoğlu geçtiğimiz günlerde, CHP’den de adaylık teklifi aldığını açıklamıştı.

ekran-resmi-2015-05-18-14.36.20.png

İSTANBUL AK PARTİ 3. BÖLGE: 'DOMBRA' ETKİSİ VE YAZICIOĞLU'NUN YEĞENİ...

AK Parti’nin 2014’teki seçimlerde kullandığı “Dombra” isimli şarkıyı seslendiren sanatçı Uğur Işılak'ın aday gösterildiği İstanbul 3. bölgeden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

3. bölge listesinde dikkat çeken bir diğer isim ise Mustafa Afşin Yazıcıoğlu... BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun damadı olan Mustafa Afşin Yazıcıoğlu, milletvekili seçimleri için AK Parti'den İstanbul 3. bölge adayı olarak gösterilmesinin ardından, Yazıcıoğlu ailesinden tepki almıştı. Yazıcıoğlu ailesi, basına ve kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada "bir siyasi partiden milletvekili adayı olmuş kişi ile hiçbir ilgimiz olmayıp, desteğimiz de söz konusu değildir." demişti.

ekran-resmi-2015-05-18-14.36.55.png

İSTANBUL CHP 3. BÖLGE: CHP'NİN OLAYLI TRANSFERİ MEHMET BEKAROĞLU...

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı iken CHP'ye katılımıyla 'CHP sağa mı kayıyor' tartışmalarını körükleyen ve dindar kimliğiyle tanınan CHP İstanbul 3. bölge adayı Bekaroğlu, CHP’nin seçim kampanyasını yöneten beyin takımı içinde yer alıyor ve seçilmesi yüksek ihtimal taşıyan adaylar arasında...

CHP Parti Meclisi'nde aday listelerinin açıklanmasına ramak kala Levent Gök, Sencer Ayata ve Mehmet Bekaroğlu'nuna day listesinde yer almayacağı iddiası kriz yaratmıştı.

ekran-resmi-2015-05-18-14.37.21.png

İSTANBUL MHP 3. BÖLGE: 'KASET' İDDİALARI SONRASI MERAL AKŞENER'E DESTEK...

MHP'nin önde gelen isimlerinden İstanbul 3. bölge adayı Meral Akşener, Latif Erdoğan ve Cemil Barlas’ın kendisi hakkındaki 'kaset iddia'larının ardından birçok siyasi parti temsilcilerinden, yazarlardan ve kanaat önderlerinden duruşuyla destek alan bir isim...  

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akşener ile ilgili ortaya atılan 'kaset' iddialarını kınadığı açıklamalarında, AK Parti'nin kuruluş döneminde de Akşener'in partiye geldiğini ancak daha sonra verdiği kararla 2002 yılında kendileriyle beraber olmadığını anlatmıştı.


ekran-resmi-2015-05-18-14.37.45.png

HDP NİYE YOK? İŞTE CEVABI...

Milletvekili genel seçimlerinde HDP yüzde 10 barajını aşamazsa Meclis'e giremeyecek. Bu nedenle HDP'nin adayları 'seçilmesine kesin gözüyle bakılan adaylar' listede görünmüyor.