BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16

İstanbul saatlik hava durumu saat 21.00'a kadar...

İstanbul saatlik hava durumu saat 21.00'a kadar...

İSTANBUL saatlik hava durumu tahminine göre bugün sele sebep olabilecek kuvvetli yağışlar var. Meteorolojive AKOM'dan gelen saatlik hava durumu tahminine göre yağmur saat 21.00'a kadar çok kuvvetli olacak.

İstanbul saatlik hava durumu saat 21.00'a kadar...

İSTANBUL batıdan giriş yapan yağışlı ve serin havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklıkları aniden düşerken mevsim normallerinin altına inen hava sıcaklıkları İstanbul’da 6-9 derece arasında. AKOM ve Meteorolojiden de arka arkaya İstanbul havasıyla ilgili uyarılar geliyor. AKOM sitesinden yayınladığı İstanbul hava durumu tahmininde gün boyunca sağanak yağmur görüleceğini duyurdu. Sabah saatlerinde kuvvetli olan yağışlar, ilerleyen saatlerde de aralıklarla sürecek. Meteoroloji sitesinde de İstanbul'un 5 günlük hava durumu tahmini ile birlikte saatlik hava durumu da verildi.

İstanbul saatlik hava durumu saat 21.00'a kadar...

Meteoroloji'nin İstanbul için saatlik hava durumu tahmini yukardaki gibi. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara Denizi üzerindeki yağış yüklü bulutların İstanbul'a doğru ilerlediğini ve öğle saatlerinde İstanbul'un batısına ulaşmasının beklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Orhan Şen, "Tekirdağ ile Marmara Denizi Üzerinde CB (Cumulonimbus) bulutu var. Yıldırım, şimşek ve aşırı yağış üretiyor. 2 saat sonra İstanbul'un batısını etkiler" mesajını paylaştı.

İstanbul saatlik hava durumu saat 21.00'a kadar...

Prof. Şen, sosyal medya hesabından, "İstanbul'da soğuk hava bugün öğleden sonra etkisini hissettirecek gündüz 8-9 C ye kadar düşer bu da ortalamanın 4-5 C altında demektir. Bugün yarın üşürüz. Önümüzdeki 20 saat yağışa dikkat etmeliyiz. Mazgallar yapraklarla dolu su birikmeleri olur. Eve erken gitsek iyi olur. Yarın öğleden sonra yağış kesilir. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar görünmüyor" diye yazdı.

İstanbul saatlik hava durumu saat 21.00'a kadar...

Bu beklenmedik bir durum: Prof. Dr. Orhan Şen, genel olarak kentteki hava durumunun mevsim normallerinde seyrettiğini belirterek, ancak beklenmedik bir durum olduğunu söyledi. Şen şunları şöyledi: 'Ancak şiddetli yağışlar beklenmeyen bir durumdur. Bu beklenmedik durum da her zaman olabilir. Öğlen beklenen yağış nedeniyle sıcaklar da düşerek mevsim normallerinin altına inecek. Yağışa dikkat etmek, tedbir almak lazım. İstanbul gibi metropollerde, betonlaşmış şehirlerde su baskınları yapar. " Şen, artık havaların ısınmayacağını dile getirerek, 10-15 günlük sürede de kar yağışının beklenmediğini, aralık ayı sıcaklıklarının ise 10-12 derece civarında öngörüldüğünü kaydetti.