BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

İstanbul için yapılan en ilginç anket... İşte sonuçlar

IVEM Araştırma'nın yerel yönetimler anketinin sonuçları açıklandı. İşte İstanbul'da ortaya çıkan ilginç tablo.

Abone ol

Yaklaşan yerel seçim öncesi kamuoyu araştırmaları birbiri ardına yayımlanmaya devam ediyor.

Son olarak İVEM Araştırma'nın yaptığı ankette, AK Parti'nin yüzde 46,8'lik oy oranı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını kazandığı görülüyor. Aynı ankette CHP yüzde 35 oy alırken MHP ise 6,8'de kalıyor. BDP'nin oy oranı da yüzde 8.5.

SONUCU DEĞİŞTİREN SORU

İVEM'in diğer anketlerde olmayan bir soruyu vatandaşa sordu. Kritik öneme sahip bu soru anketin sonucunu değiştirdi.

Ankette 'herhangi bir parti adı anılmadan' İstanbul için adaylar sıralandı ve ankete katılanlara "Hangisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?" diye soruldu. Bu soru seçimin sonucu da değiştirdi.

Ankete katılanların yüzde 19.5'i İBB Başkanı olarak Mustafa Sarıgül'ü görmek istediğini söyledi. Sıralamada Sarıgül'ü yüzde 18.7 ile Kadir Topbaş takip etti.

TEKİN 5'NCİ SIRADA KALDI

Pazar günü CHP'den İBB Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Gürsel Tekin, yüzde 9.1 ile 5'nci sırada kaldı. 

İşte o sıralama...

04_191.jpg

SARIGÜL MÜ TEKİN Mİ?

Kulislerde CHP'nin İstanbul için kimi aday göstereceği de son günlerin tartışma konusu. Peki CHP'nin tercihi İstanbul'daki seçim sonucunu değiştiriyor mu?

Anket sonuçlarına göre bu sorunun yanıtı Hayır!

CHP'nin Mustafa Sarıgül'ü aday göstermesi durumunda alacağı oy oranı yüzde 35.4 iken Gürsel Tekin'in adaylığı durumunda oy oranı sadece bir puan gerileyerek yüzde 34.5'e düşüyor.

AK PARTİ'Yİ ADAYLAR ETKİLEMİYOR

AK Parti'nin Kadir Topbaş dışında Egemen Bağış ya da Binali Yıldırım'ı aday göstermesi durumunda İstanbul'da liderliği değişmiyor. AK Parti her tür kombinyonda yüzde 46-47 bandındaki oyunu koruyor.

BDP'NİN ADAYI CHP'Yİ ETKİLİYOR

CHP, yerel seçimlerde BDP ile ittifak yapacak mı? Son günlerde en çok tartışılan bu sorunun yanıtı bilinmiyor ancak anketler böyle bir ittifakın CHP'ye yarayacağı yönünde sonuçlar veriyor.

İVEM'in anketinde, BDP'nin İstanbul için Sırrı Süreyya Önder'i aday göstermesi durumunda yüzde 7.5 oy alırken, BDP'nin adayının belli olmadığı durumda oy oranı yüzde 3.9'a düşüyor. BBDP'nin aday göstermemesi durumunda CHP'nin İstanbul'daki oy oranı yüzde 39.5'e yükseliyor.

İVEM ARAŞTIRMANIN ANKETİNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

a.20131111123538.jpg